Отидете към основна версия

19 430 33

Ето го новия Opel Insignia

  • opel-
  • insignia-
  • женева 2017

Основната премиера на Opel, по време на автомобилното изложение в Женева, е новата генерация на техния средноразмерен модел - Insignia. Отчитайки увеличените габарити е трудно да се нарече средноразмерна, защото с дължината си от 4 897 този автомобил почти се доближава до петата серия на BMW.

Внушителните размери, оборудването и качеството на изпълнение ще позволи на Opel да съперничи не само с традиционните си преки конкуренти Ford Mondeo, Volkswagen Passat и Skoda Superb, но и с далеч по-премиум автомобили. Или поне така ни уверяват специалистите от Opel.При създаването на модела, дизайнерите са черпили вдъхновение от една концепция, показана през 2013 година във Франкфурт. Става дума за прототипа Monza, а иначе в сравнение с предходния модел иновацията е пораснала с 55 мм, а междуосието е увеличено с 92 мм.

Широчината също е повече със 7 мм, но за сметка на това височината е намалена с 29 мм. Всичко това води до коефициент на въздушно съпротивление, който е равен на 0.26 - показател, който превръща новата Insignia в един от най-обтекаемите модели в този сегмент. Особено внимание е обърнато и на оборудването на автомобила.

За новата Insignia са налични последното поколение на матричните фарове на марката, които осветяват идеално на разстояние до 400 метра пред автомобила. 360-градусова камера, адаптивен круиз контрол и всички останали активни системи за безопасност превръщат новата Insignia в почти автономна кола.Второто поколение на колата се предлага в два варианта Grand Sport (хечбек и Sports Tourer (комби). Странна на пръв поглед е приставката Sport за такъв голям автомобил, но от Opel обясняват, че въпреки увеличените габарити са успели да намалят теглото на автомобила с до 200 килограма, в зависимост от модификацията.

Всичко това в съчетание с отличната аеродинамика, двигатели с мощност до 250 конски сили, 4х4 предаване с водеща задна ос и с новата осемстепенна автоматична скоростна кутия, позволява на второто поколение на Opel Insignia да се движи и много комфортно, и наистина спортно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Официално: Peugeot купи Opel за €2.2 млрд.

    На пресконференция в Париж, френският концерн PSA обяви официално, че става собственик на европейското звено на General Motors. В сделката, която е на ...
    06.03.2017
    38 755
    57