Отидете към основна версия

18 Май, 2017 11:29, обновена 18 Май, 2017 11:29 9 095 16

Втори опит за руска суперкола, този път в Крим

  • milano automobile-
  • дмитрий лазарев-
  • lada raven

Севастополското конструкторско бюро и австрийската компания Milano Automobile обявиха, че разработват нов суперкар с мощност 1 000 к.с. Автомобилът ще бъде базиран на проекта Lada Raven на дизайнера Дмитрий Лазарев от 2014 г., съобщава "Комсомолская правда".

Публикуваните тогава компютърни рисунки на колата привлекли вниманието на австрийския състезател и един от основателите на Milano Automobile Маркус Фукс. Автомобилът ще бъде разработен изцяло в Крим, включително дизайна и аеродинамиката, но ще се произвежда в Австрия.

"Това няма да бъде кола за пистата, а за пътя - от сорта на Ferrari, Lamborghini, Porsche. Всеки желаещ ще може да си я поръча", коментира Юрий Айрапетян от кримската организация на малкия и среден бизнес "Новая формация", която е партньор в проекта. "Тестовете ще се провеждат в Австрия, но ще го изпробваме и по нашите пътища. Обещали са ни да пратят в Крим две бройки".

Първият автомобил ще бъде готов след година и половина-две. Основните технически работи ще бъдат извършени в Австрия. Планираният тираж е 100 бройки, по 20 на година. Впоследствие гамата ще бъде разширена с още един модел, но подробности за него все още няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини