Last news in Fakti

18 Май, 2017 11:27, обновена 18 Май, 2017 11:32 9 032 16

Втори опит за руска суперкола, този път в Крим

  • milano automobile-
  • дмитрий лазарев-
  • lada raven
Втори опит за руска суперкола, този път в Крим - 1

Севастополското конструкторско бюро и австрийската компания Milano Automobile обявиха, че разработват нов суперкар с мощност 1 000 к.с. Автомобилът ще бъде базиран на проекта Lada Raven на дизайнера Дмитрий Лазарев от 2014 г., съобщава "Комсомолская правда".

Втори опит за руска суперкола, този път в Крим

Публикуваните тогава компютърни рисунки на колата привлекли вниманието на австрийския състезател и един от основателите на Milano Automobile Маркус Фукс. Автомобилът ще бъде разработен изцяло в Крим, включително дизайна и аеродинамиката, но ще се произвежда в Австрия.

Втори опит за руска суперкола, този път в Крим

"Това няма да бъде кола за пистата, а за пътя - от сорта на Ferrari, Lamborghini, Porsche. Всеки желаещ ще може да си я поръча", коментира Юрий Айрапетян от кримската организация на малкия и среден бизнес "Новая формация", която е партньор в проекта. "Тестовете ще се провеждат в Австрия, но ще го изпробваме и по нашите пътища. Обещали са ни да пратят в Крим две бройки".

Втори опит за руска суперкола, този път в Крим
Lada Raven, 2014 г.

Първият автомобил ще бъде готов след година и половина-две. Основните технически работи ще бъдат извършени в Австрия. Планираният тираж е 100 бройки, по 20 на година. Впоследствие гамата ще бъде разширена с още един модел, но подробности за него все още няма.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Айван

    19 27 Отговор
    За кво не питате бай Иван относно Лада бе, сега този дизайн без ръбове, ще отблъсне истинските 80 годишни фенове на марката...
  • 2 гост

    21 26 Отговор
    Много рисуват ей... талант!
  • 3 Андре

    14 30 Отговор
    Каква презентация само, струва ми се, че докато я пуснат, колите на конкурентите ще летят 😂 Иначе, евала, дано не свършат парите по проекта.

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    19 28 Отговор
    Ферари, Ламбо, Бугати и ко, нервно пушат отстрани, след 2-3 години ще фалират ! Сарказъм де...
  • 5 Kcaniba

    12 21 Отговор

    До коментар #3 от "Андре":

    Поредният руски пиар-проект, който едва ли ще види бял свят, обърни внимание, че за пари нито дума ! Колко пари ще трябват ? Кой ще е "спонсора" ? Между другото под същата статия в един руски автосайт е публикувана съвсем друга снимка на суперкара - https://s.auto.drom.ru/i24209/pubs/4/52344/2586974.jpg
  • 6 Ген Радев

    17 22 Отговор
    Поредната пропагандна статия!Колата ще се произвежда в АВСТРИЯ,следователно е Австрийска,това е скица на компютър,какво е значението къде е бил компютъра докато я рисуват!Явно за великата руска индустрия дори скицирането на автомобил е повод за гордост,защото това е максимума което могат!
  • 7 Ловеца на поршета

    16 22 Отговор
    Хайде честито другари!!!
    Тази година скици на компютър а след минимум 40 години и кола!
  • 8 чудещ се

    10 6 Отговор
    С първия опит какво е станало?

    Коментиран от #13

  • 9 onq s konq

    15 20 Отговор
    Всеки руски олигарх може да си регистрира ЛИЧНА АВТОМОБИЛНА ФИРМА,КОЯТО ДА ПРОИЗВЕДЕ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА БРОЙКА ЗА СОБСТВЕНИКА...след което се закрива.И тук не става дума за печалба от производството- просто заради идеята и най-вече от скука!Това обаче няма НИЩО ОБЩО С РУСКОТО АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ,...нито пък ще помогне на стремглаво падащата рубла!
  • 10 NATO

    16 22 Отговор
    Ще си останат на рисунки - както с новите им "супер оръжия" ... Нищо ново под слънцето ... Те автоматична скоростна кутия не могат да направят - супер кар ще правят ... Мъка !

    Коментиран от #12

  • 11 Vasik Atanasova

    17 1 Отговор
    ЗВЯР ЗВЯР МНОГО ХУБАВ ДИЗАЙН
  • 12 8---------------

    27 18 Отговор

    До коментар #10 от "NATO":

    За чий им е автоматик?
    За да се чупи и да изкарват пари от ремонта? Щото това правят във великият запад.
    Имат нещо наподобяващо автоматик... автоматизирана ск. кутия.
    Ръчката е най-добра.
    А относно оръжията - не се бой.
  • 13 Чичу Ади

    18 32 Отговор

    До коментар #8 от "чудещ се":

    С първия опит стана това, че детето което е нарисувало скицата, не е знаело разликата между болт и гайка. Както междувпрочем и 90% от руските инженери. Още помня шокиращите статии: Ферари трепери, задава се руския хиперкар........ Помня също как русофилите онанираха под статията. Ама това е нещо нормално за онези географски ширини, да промиват мозъците на слабоумните. Щатите и Западна Европа са пълни с руснаци, избягали от световната сила, а в Русия единствените американци и западно европейци са разни директори и управители. Е, нека Путянките да говорят, че запада се разпада и са манипулатори. Който може да върже 2 и 2, сам ще прецени кой се разпада и кой с манипулации и пропаганда се опитва да промива мозъци. Имам много познати, все комунисти и много прости. Всички ежедневно спамят за великата Русия, говорят руски, а бягат на гурбет на запад да мият тоалетни и чинии и само кимат с глава на чуждите езици. Как да го разбирате това, освен с тоталната малоумщина на тези индивиди?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Андре

    12 23 Отговор

    До коментар #13 от "Чичу Ади":

    Радвам се като прочета коментар, авторът на който не е промит мозък ! Евала брато!
  • 15 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Чичу Ади":

    Погледни го от добрата страна. И медиината пропаганда е вид инвестиция. Колко сайтове и телевизии плашат заплати и осигуровки от тази пропаганда. Троловете едва ли ги осигуряват, но все пак им плащат и на тях.
  • 16 Кракра

    0 13 Отговор
    ХХАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА