Отидете към основна версия

61 482 69

5-те истински джипки на пазара

  • джипове-
  • всъдеходи

Ако тези коли закъсат, то за да извикате трактор ще трябва да ходите доста

Последните мохикани, старата гвардия, класическите джипки - всички тези определения важат за една порода високопроходими автомобили, която все повече отстъпва място на т.нар. паркетници. За съжаление тези автомобили безвъзвратно си отиват, а днес, ако човек наистина желае такъв автомобил, то възможностите за нов се броят на пръстите на едната ръка. Ето ги.

Jeep Wrangler

Гените на Jeep-овете могат да бъдат открити още в знаменития Willys. И днес, моделната гама се състои от автомобили с рама, предвидени за най-суровите пътни условия, разполагащи още в базовото си оборудване с цели мостове и истинско 4х4.

Suzuki Jimny

За възможностите на малкото всъдеходче не се говори много, но дори и в базовото си изпълнение автомобила предлага завидна проходимост. А с минимална модернизация и подходящи колела се превръща в истински off-road звяр.

UAZ Hunter

Това е най-евтиният истински всъдеход в света, който и до момента може да се купи нов. Интересното е, че той се произвежда без съществени изменения от 1972 година и все още е сред лидерите по проходимост.

Toyota Land Cruiser 70

Да си купиш нова такава машина в днешно време си е проблем. Не е невъзможно, но за целта човек трябва да се разходи до ЮАР, Арабските емирства или до Япония или Австралия. Само там все още може да се намери изключително проходимата Toyota Land Cruiser 70.

Mercedes-Benz G-Klasse

Иконата сред off-road машините е именно култовата G-Klasse. Този всъдеход също се произвежда без радикални промени от 1979 година, но за разлика от UAZ, такива Mercedes внася непрекъснато, но много предпазливо.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.

Свързани новини