Отидете към основна версия

3 560 18

Производствен рекорд за Volkswagen

  • volkswagen-
  • рекорд-
  • производство-
  • автомобили

През изминалата 2017 година Volkswagen постигна нов производствен рекорд - над шест милиона произведени автомобила. Към днешна дата германския концерн разполага с над 50 завода по цял свят, които са разположени в 14 страни.

Фирмата произвежда над 60 модела VW-та, най-популярните от които са Golf, Jetta, Passat, Polo и правещият се в Китай - Santana. От марката отбелязват и повишен интерес към най-новите модели на марката - фастбекът Arteon и компактният кросоувър T-Roc.

През изминалата 2017-а, в рамките на стратегическия план за развитие Transform 2025+, VW представи десет нови модела. В течение на следващите няколко години марката е с намерение да разшири моделната си гама при кросоувърите и при електромобилите.

Според плановете се предвижда към 2020-а Volkswagen да пусне 19 всъдехода. След 2020-а марката ще се сдобие и с цяло ново семейство от електромобили, построени на нова платформа. Първите модели от електрическата серия ще са I.D., I.D. Crozz и I.D. Buzz.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • VW постави световен рекорд по продажби

    Volkswagen стана първият в историята автопроизводител, продал повече от 3 млн. коли на пазара в една държава в рамките на една календарна година, съоб ...
    22.12.2017
    16 470
    23