Отидете към основна версия

41 243 73

Противоречивата нова българска кола Sin S1

  • sin-
  • s1-
  • росен даскалов-
  • женева 2018

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Компанията на Росен Даскалов Sin Cars беше представена на най-значимото автомобилно изложение в Европа с една нова разработка, която меко казано изглежда доста противоречива. Става дума за модулен спорткар, като идеята е всеки от бъдещите собственици да може да конфигурира колата според желанията си.

Тя може да бъде направена така, че да се използва по "цивилната" пътна мрежа, но може и да се изработи със строги спецификации и да е предназначена само за писта. Дизайнът на каросерията също може да е различен. В основата на Sin S1 лежи тръбна рама, върху която се монтират избраните каросерийни панели.

Последните са карбонови и се изработват във фабриката на Даскалов в Русе. Силовите трактове също са няколко, като всеки може да избере най-подходящия за него. Те са бензинов двигател, хибриден тракт и изцяло електрическа версия. Стандартните бензинови двигатели са с обем 2.0 и 3.5 литра и разполагат с мощност 255 и 365 к.с., съответно.

С тях спорткарът Sin S1 може да ускорява до 100 км/ч за 2.8 и 2.5 секунди. Хибридният силов тракт се състои от двулитров бензинов турбодвигател с вътрешно горене и от електромотор с мощност 120 конски сили. Акумулаторният блок за него е с капацитет 64 киловат часа.

Системната мощност на хибрида е 450 коня. Началото на производство на Sin S1 е насрочено за 2019 година, а базовата цена ще стартира от $50 000. Ето и видео на автомобила, което заснехме в Женева на щанда на Sin Cars.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ето ги първите български електромобили

    Електрификацията на автомобилите тече с пълна сила, но по-любопитното е, че и българи правят опити да създават електрически превозни средства. Четири ...
    05.09.2018
    8 286
    17
  • "Смислените" нови автомобили от салона в Женева

    Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. На протичащото в момента автомобилно изложение в Женева станахме свидетели на много к ...
    08.03.2018
    7 731
    7
  • Греховете български

    Месец след британската си премиера първата българска суперкола дебютира на родна земя. На мъгливата писта на летище "Лесново" кацнаха едновр ...
    18.12.2014
    90 627
    143