Отидете към основна версия

25 638 28

В Туркменистан изземват номера със седмѝци

  • гурбангули бердимухамедов-
  • туркменистан

Полицията в Туркменистан спира автомобили с регистрационни номера, които започват с цифрите "77", конфискува табелите и праща собствениците в управленията да получат нови, съобщава "Радио Азатлык".

По непотвърдена информация изземването на номерата със седмѝци е наредено от президента Гурбангули Бердимухамедов, който решил, че те вече да могат да се използват само от членове на семейството му. На полицията е заповядано да конфискува всички такива табели до края на месеца.

Според "Радио Азатлык" решението на Бердимухамедов било предшествано от инцидент, при който полицаи спрели кола на негов родственик. След недоразумението вътрешният министър Искендер Муликов порицал остро виновните за "неудовлетворително изпълнение на служебните пълномощия" и "слаб надзор над ведомствените органи".

Междувременно Гурбангули Бердимухамедов победи професионален пилот в състезание на пресечен терен. "Днес спортен автомобил, управляван от Президента лесно и бързо преодоля препятствията по трасето. В определен участък държавният глава приложи елементи от екстреното шофиране, използвайки маневрените качества на колата. Това е резултат от високото майсторство на Президента, който редовно се занимава с различни видове спорт, включително и с автомобилен", гласи официалното съобщение на Туркменистанската информационна агенция.

След като финиширал първи, Бердимухамедов демонстрирал "висша техника на управление" и "майсторство в дрифта - умението да се вземат завои с максимално възможната скорост в контролирано поднасяне", уточнява агенцията.

Ръководителите на съдийската бригада поздравили туркменистанския лидер, който преминал обозначената дистанция за 10 мин. и 10.45 сек. Съперникът на Бердимухамедов - професионалният пилот Г. Хоммадов - се справил с трасето за 10 мин. и 22.42 сек.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини