Last news in Fakti

3 Януари, 2018 10:24 14 638 10

В Туркменистан арестуват черни коли

  • туркменистан-
  • забрана-
  • гурбангули бердимухамедов
В Туркменистан арестуват черни коли - 1

От два месеца един от най-големите паркинги в туркменистанската столица Ашхабад се пълни с автомобили в тъмни цветове. Колите на практика са конфискувани от полицията и откарани принудително на огромния плац, съобщава "Хроника Туркменистана".

Преди няколко дни властите са започнали да връщат автомобилите на собствениците им, но само срещу декларация, че се задължават да ги пребоядисат в бяло или друг светъл цвят. Според радио "Азатлык" едновременно с това продължава принудителното извозване на черни коли към наказателния паркинг.

Туркменистан забрани вноса на черни автомобили през 2015 г., а от 1 януари 2018-а такива не могат изобщо да се карат по пътищата на страната. Новите изисквания са довели до двукратно поскъпване на бояджийските услуги. Ако преди пребоядисването на кола е струвало $500, сега практически не може да се открие оферта за по-малко от $1 000.

Туркменистанските власти не дават официално обяснение за наложените промени. Публична тайна обаче е, че бялото е любимият цвят на президента Гурбангули Бердимухамедов, който спечели последните избори с 97.69% от гласовете на сънародниците си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мистър материал

    31 21 Отговор
    То и тука трябва да направят така, материала го кефят черни коли - иска да изглежда като бос мафиот, така го възпитаха мутричките на прехода

    Коментиран от #3

  • 2 Фриман

    21 2 Отговор
    С черното си твинго съм егати мафиот!
    Много е тъпо ръководство там! Защо не може да караш само черна кола, а всички останали може? Ако имаш тъмно синя или кафява, то тя нощем ще изглежда черна така или иначе!
    Каква идея се крие зад това не се знае, може би спутници, контролиращи движение възприемат черни коли за сянка или пак шайтан е виновен?
  • 3 Добре бе сводник

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мистър материал":

    Всички сводници в бруклен са с бели лилави златни розови и каквито се сетиш такива великденски кадираци шарения невиждана
    Такива крайности са супер тъпотия и дело на болен мозък със сигурност
  • 4 незнайко

    9 11 Отговор
    Смисъла е, че черната кола не се вижда в тъмното ико не е осветена. Навремето само правителствените коли бяха черни.

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    11 0 Отговор
    Автодискриминация. Мълчанието на агнетата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Ама черните коли нямат фарове ли стига глупости и кога е било това време само правителството с черни коли помниш ли черните волги дето бяха такси наще имаха черна симка и никой не е казвал че неможе да имаш черна кола просто беше трудно да имаш кола
  • 8 Иван

    6 5 Отговор
    Ето такива ненормални са всичките съюзници на руснаците в Евраззииският съюз .И вие ли искате да сте такива?!!
  • 9 гощо

    5 3 Отговор
    Черна кола е супер зле! Всичко се вижда,всяка драскотина,всяка мръсотия и изглежда по дърта!!!! Ма тука сите индианци се чустват важни у черниЮ мерцедес или БМВ!!!
  • 10 гост

    3 0 Отговор
    Защото диктатурата в даден момент избуява и започват подобни идиотски решения и закони. Утре може да реши, че националното ястие е котка с лимон и всички трябва да го консумират на празници.