Отидете към основна версия

10 035 16

Миниванове: Honda e много по-безопасна от Toyota

  • honda-
  • toyota-
  • миниванове-
  • iihs-
  • краштестове-
  • безопасност

Американският институт по пътна безопасност проведе серия от доста интересни и нестандартни тестове. Едно от тези изпитания беше удар с частично припокриване, но не от страната на водача, а от страната на пасажера. Такива катастрофи са сравнително по-редки, но от IIHS са на мнение, че те съвсем не са малко и не трябва да се пренебрегват.

В сравнението участват минивановете на Honda и Yoyota, които са обозначени с моделни имена Odyssey и Sienna, съответно. Най-добре се представя Honda-та, която получава оценка G (Good), а деформацията на силовата структура е оценена с бал А (Acceptable). Освен това Honda-та е отличена и заради закрепването на детските кресла.

Така Honda получава почти най-високата оценка за безопасност Top Safety Pick, като за максималната Top Safety Pick+ не достигат малко точки, извадени заради относително слабите основни светлини. Не така обаче стоят нещата с минивана на Toyota, който получава неочаквано слаби резултати.

Този миниван беше върнат веднъж за доработка, но от Toyota направиха това само за удар с частично припокриване от страната на водача. Сега, от IIHS отново са недоволни от продукцията на Toyota и присъждат на Sienna оценка P (Poor) по този показател. Японците от Toyota ще продължат с доработките по минивана си, за да може той евентуално да получи желаната от всички Top Safety Pick оценка.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини