Отидете към основна версия

24 687 42

Ето я новата Toyota Corolla Sedan

  • toyota-
  • corolla-
  • sedan

Дванайсетото поколение на Corolla във версията си седан се прави на модулната платформа TNGA, на която са базирани и моделите Prius и Camry, а така също и C-HR. Сега, японците официално представиха новото поколение на седана Corolla.

Както се очакваше седанът Corolla е заимствал много от дизайнерските решения на представения по-рано хечбек. Платформата, двигателната гама и стилистичните решения в дизайна са идентични.

Що се отнася до предшественика, то новото поколение на Corolla Sedan е нараснало незначително. Дължината е 4 640 мм (+10 мм), а широчината - 1 780 мм (+5 мм). Междуосието е същото - 2 700 мм.

Подобно на хечбек версията и седанът разполага с предно окачване MacPherson и с многолостово задно. Центърът на тежестта вече е по-нисък, а якостта на каросерията е по-добра с 60 %.

Първоначално за новия седан ще са налични два бензинови двигателя. По-слабият е с обем 1.8 литра и с мощност 140 конски сили. По-мощната версия разполага с двулитров четирицилиндров мотор със 170 коня.

Впоследствие се очаква и появата на хибрид. От Toyota заявяват, че версията седан ще се предлага на 90 пазара по света. Продажбите на иновацията би следвало да започнат от началото на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Първи снимки на новата президентска Toyota

    По време на автомобилно шоу, провеждащо се на знаменитата писта Фуджи, за първи път се появи една от най-необичайните и луксозни коли на Toyota. Става ...
    10.01.2019
    6 607
    12
  • Истинска японска кола за 5000 лв.

    Повечето от новите модели на японската марка се числят към определението "конфекция", но до преди няколко години от Toyota правиха цивилни к ...
    09.12.2018
    45 716
    74