Отидете към основна версия

13 805 32

Автомобилът на старо в БГ: Компактен хечбек със задно предаване

  • автомобилът на старо-
  • mobile.bg-
  • bmw-
  • 1er
F20 5-door hatchback

Единичката на BMW е сред малкото компактни коли със задно предаване, в които има усещане за спорт, а дизеловите им версии са синоним на ефективност. Едно проучване, направено в Германия показва, че доста голям процент от собствениците на BMW 1er си мислят, че тяхната кола е с предно предаване.

Това показва, че автомобилът разполага с добро управление дори и в по-лоши метеорологични условия, а при сухо време доставя истинска радост от шофирането. Първата серия се произвежда от 2004 година, като най-препоръчителна според нас е втората генерация. Що се отнася до модификации, ние акцентираме на 116d, който е с туин скрол турбина.

Мощността на двигателя е само 115 к.с., но за сметка на това е истински икономичен с комбиниран разход от едва 4,5 литра нафта на 100 километра пробег. Единицата на BMW е удобен за града автомобил, чиито задни седалки са почти неизползваеми, освен ако не сте куче от сравнително дребна порода.

Но за сметка на това получавате доказания немски инженеринг, ефективната динамика на BMW и в доста от случаите - изключителен М пакет, който превръща тази кола във впечатляваща гледка и усещане. Какви "единички" се продават у нас, можете да видите ТУК. Предложенията съвсем не са малко, като не са малко и "читавите" екземпляри, предлагащи се на вторичния пазар в България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Истинска японска кола за 5000 лв.

    Повечето от новите модели на японската марка се числят към определението "конфекция", но до преди няколко години от Toyota правиха цивилни к ...
    09.12.2018
    45 717
    74