Отидете към основна версия

9 117 32

Изненадваща поява на новата G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • glk-
  • amg

 

Mercedes-Benz разпространи официални снимки на рестайлинг версията на най-малкия си автомобил с повишена проходимост GLK. Изненадващо на една от тях на заден план се вижда и обновеният вариант на култовата G-Klasse.
 
Съдейки по снимката, новият вариант на тежката артилерия при всъдеходите получава само козметични външни промени. Най-набиващи се на очи от освежения дизайн са новите LED дневни светлини, разположени под основните фарове на автомобила.
 
Ясно се виждат и различните странични огледала за обратно виждане. По информация на германски медии интериорът търпи повече промени. Там нови са арматурното табло, воланът, основните прибори, а така също е модернизирана и централната конзола.
 
Както ви информирахме по-рано, основните промени са свързани с двигателите и прилежащите към тях възли и агрегати. Най-интересната от тях е, че досегашната G55 AMG променя името си на G63 AMG, лишава се от 5.4-литровия компресорен осмак и петстепенната трансмисия.
 
На техните места идват битурбодвигател с работен обем 5.5 литра и седемстепенна автоматична скоростна кутия. Новият мотор е V-образен осемцилиндров и достига максимална мощност от 544 к.с. Обновената G-Klasse ще бъде официално представена през юни, базовата цена ще е 88 896 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини