Отидете към основна версия

19 674 38

Volkswagen и Ford се обединяват в алианс

  • ford-
  • volkswagen-
  • алианс

След срещата в Белия дом с президента на САЩ Доналд Тръмп, шефът на VW Херберт Дис заяви, че германския автомобилен производител ще направи алианс с Ford Motor Co и ще може да използва производствените мощности на Ford в САЩ.

От друга страна такъв глобален автомобилен алианс ще даде възможност на Ford да укрепи позициите си в Европа. Дис, който бе цитиран от Reuters, заявява още, че Volkswagen разглежда възможността за строителство на втори завод в САЩ.

По информация на Washington Post пък, Доналд Тръмп е имал среща с ръководителите на трите най-големи германски автомобилни производителя - Volkswagen, Daimler и BMW, като и пред тримата е намекнал за създаване на по-дружелюбна бизнес среда.

Анализатори разглеждат срещата и като ултиматум, защото Тръмп е намекнал, че ожесточените икономически мерки към чуждестранните производители ще продължат. Така евентуален алианс между VW и Ford изглежда още по-логичен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Алианс между VW и Ford. Официално!

    Автомобилните гиганти Volkswagen и Ford официално обявиха създаването на алианс, в рамките на който компаниите ще обединят усилия в създаването на лек ...
    16.01.2019
    12 857
    29