Отидете към основна версия

9 424 29

Поръчки за руския Rolls-Royce, без да е ясна цената

  • aurus-
  • senat

Един от дилърите на марката Aurus (Кортеж) започна да приема поръчки за седана Senat. Всеки, който желае да стане собственик на най-луксозната руска кола, трябва да внесе депозит от 1.5 млн. рубли - сума, равняваща се приблизително на 20 000 евро.

По-интересното обаче е, че в договора не фигурира нито срок за доставяне, нито оборудване на колата, нито крайна цена. Изданието "Ведомости" съобщава, че цените на Audus Senat ще станат ясни през януари, следващата година.

Според непотвърдена информация, цената на Aurus Senat ще е от порядъка на 10 млн. рубли, което се равнява на малко над 130 000 евро. Спекулира се и, че първите доставки щели да се осъществят през лятото на 2019-а, но официално потвърждение за това няма.

Въпреки всички неясноти около новата луксозна руска кола, от компанията заявиха, че поръчките са толкова много, че превишават възможностите на Aurus Motors. В момента със седана се занимава корпорацията НАМИ, която може да произвежда максимум по 150 автомобила годишно.

От 2021 година производството ще бъде преместено в "Соллерс", което ще даде възможност производството да се увеличи драстично. Тогава в "Соллерс" ще могат да правят по 5 000 автомобила на година.

Ще припомним, че всички модели на Aurus са оборудвани с 4х4 система. Те разполагат с хибриден силов тракт, състоящ се от 4.4-литров V8 мотор с мощ от 598 сили (880 Нм) и с електрически мотор генератор, с мощ от 40 коня.

Автоматичната трансмисия е деветстепенна и е разработена от московската компания КАТЕ, а всичко това ще позволява на Senat да ускорява до 100 км/ч за шест секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини