Отидете към основна версия

10 688 35

Toyota най-сетне показа новата Supra

  • toyota-
  • supra-
  • a90-
  • детройт 2019

Броени дни преди салона в Детройт, където ще се състои официалната премиера на новото поколение Supra, германското поделение на Toyota наруши ембаргото, наложено от компанията върху изображения на автомобила без камуфлаж. Десетки бъдещи купувачи на купето получиха негови снимки без никаква маскировка.

Външността на Supra А90 всъщност отдавна не е тайна и упорството на японците да я крият будеше недоумение. Както се очакваше, дизайнът повтаря до голяма степен концептуалния FT-1 от 2014 г., но в серийната версия е доста по-опростен - липсват релефният преден капак с прозрачен "прозорец", тънките стойки на страничните огледала, а фаровете са по-конвенционални.

Новата Supra е построена на платформата на актуалното BMW Z4. Двата модела обаче се отличават не само на външен вид, а и по настройките на шасито и двигателите. Базовата версия на японското купе ще се оборудва с четирицилиндров агрегат B48D - един от вариантите на баварския 2.0-литров турбомотор, а по-скъпите модификации - B46D с четири цилиндъра и B58C с шест.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини