Отидете към основна версия

9 088 30

Новото Infiniti се счупи, пропусна премиерата си (ВИДЕО)

  • infiniti-
  • qx inspiration-
  • детройт 2019

Електрическият кросоувър QX Inspiration, който трябваше да стане голямата звезда на щанда на Infiniti в Детройт, се повреди, докато се придвижваше на собствен ход в изложбената зала към официалната си премиера, съобщава Detroit Free Press. Ситуацията може да изглежда като тежък гаф, но подобни проблеми изобщо не са рядкост, тъй като возилото не е дори предсериен прототип, а само концепт.

QX Inspiration е особено важен модел за луксозната марка на Nissan. Той не само трябва да положи началото на електрическата ера за Infiniti, а и демонстрира бъдещия дизайн на цялата моделна гама.

От компанията определят QX Inspiration като "кросоувър със средни размери", но не навлизат в никакви подробности. Известно е единствено, че електромобилът е дълъг 4 650 мм или приблизително колкото QX50.

Прототипът изглежда доста агресивно - има къси надвеси, хищни фарове и гигантски 22-цолови колела. От Infiniti разказват, че за направата на интериора са използвани традиционни японски занаятчийски техники и скъпи материали.

По непотвърдена информация кросоувърът има два електромотора и система за двойно задвижване e-AWD. Според представители на Infiniti мощността на силовата установка съответства на бензинов V8, а 115-киловатчасовата батерия в пода осигурява автономен пробег от 500 км.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини