Отидете към основна версия

7 084 13

Продадоха първата Supra 42 пъти по-скъпо

  • toyota-
  • supra-
  • barrett-jackson-
  • търг-
  • аукцион

Първият произведен екземпляр от новата Toyota GR Supra бе продаден за $2.1 млн. (€1.85 млн.) на търг на аукционната къща Barrett-Jackson. това е 42 пъти повече от базовата цена на модела от €49 990 (€43 969).

Японският производител ще дари спечелената сума на Асоциацията на американските кардиолози (American Heart Association) и благотворителния фонд на Боб Уудраф, който подпомага пострадали от терористичните актове на 11 септември 2001 г.

Toyota GR Supra Global #1 е единственият представител на модела, чийто VIN-номер завършва на 20201 (моделната година и поредния номер от серията). Автомобилът е построен на базата на версията Launch Edition за американския пазар с тираж 1 500 бройки.

GR Supra Global #1 се отличава от серийното купе само по матовата боя Phantom Matte. Всичко останало - червените гланцови странични огледала, червеният салон и декорациите от въглеродни нишки - е като в Launch Edition.

Освен автомобила купувачът ще получи изработен по поръчка състезателен комбинезон и два VIP-билета за състезанието Toyota Owners 400, където ще може да кара зад колата на сигурността и да завърти няколко обиколки по пистата с пилота от NASCAR Майкъл Уолтрип.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mazda2 се превръща в Toyota Yaris

    По все още непотвърдена информация, партньорството между Mazda и Toyota може да се разшири, като най-вероятно то ще започне с превръщането на субкомпа ...
    04.02.2019
    9 372
    14