Отидете към основна версия

5 667 16

Гърбав ЗАЗ с врати тип "крило на чайка"

  • заз-
  • запорожец-
  • тунинг

В руската необятна шир се срещат какви ли не доработки на автомобили. Повечето от тях са от т.нар. самоделен тунинг и предизвикват повече смях и съжаление, отколкото възхищение. Сега обаче ви показваме един интересен проект на базата на гърбавия ЗАЗ, който, ако не възхищение, заслужава поне уважение.

Трудът не е малко, а резултатът е доста приличен. Като за начало, ЗАЗ-ката привлича внимание всеки път, когато някой влиза или излиза от нея. Причина за това са интересните врати тип "крило на чайка", които на всичкото отгоре са автоматични. Отварянето и затварянето им става за 15 секунди.

Още от впечатляващите екстериорни детайли са раздути калници, лети джанти и хромирани решетки отпред и отзад. Салонът е изцяло тапициран с кожа, воланът е сменен, а предният панел е в ретро стил. Монтирани са спортни седалки и други по-дребни екстри.

Що се отнася до двигателя, то той е заимстван от ВАЗ-2108, а радиаторът е от Niva. От Lada-та "осмица" са заимствани още задното окачване и кормилното управление (сервото е от Приора). Предното окачване е "сбирщайн" от различни модели на Lada. Като цяло се е получил съвсем нелош тунинг проект.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини