Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 11:39 5 907 6

Кросоувър ЗАЗ с елементи от британски спорткар

  • тунинг-
  • заз-
  • 968
Кросоувър ЗАЗ с елементи от британски спорткар - 1

В Украйна има доста проекти на тема ЗАЗ, но сега ви показваме един доста интересен. Външният му вид е различен и ефектен, като това се дължи на повишения клиренс, броните от далеч по-новия ЗАЗ-1103 Славута, багажник на покрива и други по-дребни, но любопитни детайли.

Кросоувър ЗАЗ с елементи от британски спорткар

За необичайния тунинг проект е публикувано видео в Youtube, от което се вижда, че колата все още не е завършена. Любопитно е, че механичната скоростна кутия е заимствана от Renault 25, но е известно, че именно тази трансмисия се монтира и на спорткарите Lotus.

Кросоувър ЗАЗ с елементи от британски спорткар

В перспектива ЗАЗ-ката ще получи и двигател Renault V6, но в момента колата все още е с ВАЗ-овски агрегат и с генерация от Opel Corsa. В салона са сменени волан, седалки, но се вижда, че там трябва да се вложат още много средства. Инициаторите на проекта обаче твърдят, че това ще се случи съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    9 5 Отговор
    ЗАЗ-ката на практика си е с много висока проходимост и със задвижващ агрегат от Деу, което също се сглабяше в Украйна, може да се направи доста интересна комбинация.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куку руку ку

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО ВЕЦ":

    Деуто, преди да се сглоби в Украйна, първо се разглабяше в пристанище Варна-Запад... и тази далаверка беше между 1996 и 1998 лето.
  • 4 STAR

    4 3 Отговор
    Руското 911 хахах хохохо!
  • 5 Заврия

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "далеч по-новия ЗАЗ-1103 Славуца":

    "Увековечил" бе, неграмотник! 😄
  • 6 незнайко

    5 2 Отговор
    ЗАЗ с жигулски двигател е много старо изпълнение за БЪЛГАРИЯ . Нищо сложно да и набутат и V образен 6 цилиндров двигател Renault.