Отидете към основна версия

3 329 20

BMW отрича да има картел между германските автопроизводители

  • bmw-
  • картел-
  • германски автопроизводители

BMW отрича твърдението на Европейската комисия за това, че баварската марка се е договорила тайно с Volkswagen и с Daimler за ограничаването на разработката на по-екологични автомобили. От BMW са на мнение, че:

Дискусиите в работните групи са били насочени към неутралност на технологиите и осъществимостта на законово необходимото намаляване на емисиите в отработените газове.


Допустимото съгласуване на позициите на индустрията за регулаторните рамки не трябва да се приравнява със забранени картелни споразумения.


Системите за допълнителна обработка на отработените газове на BMW Group се различават от тези на конкурентите.


Няма данни за тайни споразумения относно използването на непозволени устройства за манипулиране.

От BMW твърдят още, че сътрудничеството между компаниите е обичайна практика и то винаги е прозрачно и не става дума за никакви картелни споразумения. Баварците казват, че тази, обичайна за отрасъла практика, е добре известна на Европейската комисия и са озадачени от факта, че се готвят обвинения срещу тях.

От становището на баварската марка става ясно, че BMW Group ще се защитава срещу твърденията на Европейската комисия с всички законни средства, ако е необходимо. BMW Group не смята, че е извършила нещо нередно и разглежда протичащите процеси, като опит за приравняване на допустимото съгласуване на общи за индустрията позиции по регулаторните условия с неразрешени картелни споразумения.

Тъй като става дума за текуща процедура на Европейската комисия, в момента компанията няма да коментира повече съдържанието на изложението на възраженията. Прегледът на декларацията за възражение и евентуалните финансови последици продължава.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • BMW със 75% спад в печалбата си за 2019-а

    Нетната печалба на баварския автомобилен производител е намаляла с цели 74.2% за първите четири месеца на годината в сравнение с аналогичния пери ...
    14.05.2019
    8 804
    30
  • BMW обвинени в картел с VW и Mercedes

    Европейската комисия може да глоби BMW с един милиард евро, ако докаже обвинението си за това, че компанията е в картелни отношения с други германски ...
    09.04.2019
    16 602
    26