Отидете към основна версия

15 481 16

Новата "единичка" на BMW прилича на по-големите

  • bmw-
  • 1er-
  • f40

В интернет пространството се появиха снимки на новата четвърта генерация на BMW 1er. От фотографиите се вижда, че колата разполага с изменен дизайн, като елементите от Х2 и 3er (G20) съвсем не са малко. Новата "единичка" ще се прави на предноприводна платформа, а във версията си M135i XDrive ще се оборудва с турбомотор M Performance, заимстван от кросоувъра X2 M35i.

Новото BMW 1 Series е с индекс F40, построен е на архитектурата FAAR, която пък се явява еволюцията на платформата UKL2. Последната се използва за направата на последното X1. Преходът на нова база позволява запазване на външните габарати и същевременно увеличаване на пространството в салона. Модификацията M135i XDrive ще разполага с двулитров двигател с мощ над 300 коня.

Топ модификацията ще се комплектова с осемстепенна автоматична трансмисия от типа Steptronic и с диференциал M Sport на предната ос. Очаква се появата и на още по-мощна версия M145i, която ще е хибридна и ще е с мощност от порядъка на 400 коня. Новата "единичка" ще е първото BMW с ДВГ, което се оборудва със системата ARB.

Тази система е заимствана от изцяло електрическото BMW i3s и представлява специален иновационен контролер, който е интегриран в блока за управление на двигателя. Иновацията позволява десет пъти по-бърз контрол при загуба на сцепление на някое от колелата и е способна изключително прецизно да дозира въртящият момент.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • BMW със 75% спад в печалбата си за 2019-а

    Нетната печалба на баварския автомобилен производител е намаляла с цели 74.2% за първите четири месеца на годината в сравнение с аналогичния пери ...
    14.05.2019
    8 800
    30