Отидете към основна версия

7 358 10

Путин ожесточи наказанието за бягство от ПТП

  • русия-
  • катастрофи-
  • наказание-
  • путин-
  • автомобили
Снимка: Shutterstock

Водачи, избягали от мястото на тежко пътно транспортно произшествие ще бъдат осъждани на затвор от четири до девет години. Новият закон, повишаващ драстично наказанията при тежки ПТП-та беше разписан лично от президента на Русия Владимир Путин.

Според новия руски закон, водач избягал от местопроизшествие без жертви, но с пострадали, ще лежи в затвора до четири години. Ако вследствие на аварията има загинали и водач избяга от местопроизшествието, то при залавянето му го грози затвор до девет години.

По този начин бягащите водачи от мястото на ПТП ще бъдат приравнени към пияните такива. До сега за бягство от местопроизшествието наказанията бяха далеч по-малки и много водачи, употребили алкохол и седнали зад волана предпочитаха да избягат от мястото на тежкото ПТП, вместо да бъдат уличени в употреба на алкохол.

Справка в руската агенция по статистика показва, че за изминалата 2018 година в Русия са станали 168 000 катастрофи с пострадали. Още един любопитен факт е, че за същата 2018-а числото на водачи употребили алкохол и участвали в пътно транспортно произшествие е 16 500.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини