Отидете към основна версия

6 730 23

Нула звезди за Mitsubishi L200 в краш тест (ВИДЕО)

  • mitsubishi-
  • l200-
  • latin ncap-
  • краш тест

Mitsubishi L200 получи нула звезди в краш тест на организацията Latin NCAP, която оценява безопасността на автомобилите в Южна Америка. Моделът за тамошните пазари се отличава от пикапите за други страни, като в базовата комплектация няма дори еърбег за водача.

При челен сблъсък с 64 км/ч каросерията на Mitsubishi L200 се деформира толкова силно, че според Latin NCAP при по-висока скорост просто ще се разпадне. Данните от датчиците в манекените показват, че натоварванията при удар не биха дали шанс за оцеляване на шофьора, а пътникът до него би получил много сериозни травми. Безопасността за деца е оценена с две звезди заради седалките Isofix.

В отговор на плачевните резултати южноамериканското поделение на Mitsubishi обещава до пролетта на 2020 г. да добави към базовото оборудване на L200 предни еърбегове и колани с предварително натягане. От Latin NCAP обаче предупреждават, че това няма да помогне на пикапа да вземе теста с по-висок резултат ако не разполага със стабилизираща система и доработена защита за пешеходци.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.

Свързани новини