Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 10:30 6 632 23

Нула звезди за Mitsubishi L200 в краш тест (ВИДЕО)

  • mitsubishi-
  • l200-
  • latin ncap-
  • краш тест

Mitsubishi L200 получи нула звезди в краш тест на организацията Latin NCAP, която оценява безопасността на автомобилите в Южна Америка. Моделът за тамошните пазари се отличава от пикапите за други страни, като в базовата комплектация няма дори еърбег за водача.

При челен сблъсък с 64 км/ч каросерията на Mitsubishi L200 се деформира толкова силно, че според Latin NCAP при по-висока скорост просто ще се разпадне. Данните от датчиците в манекените показват, че натоварванията при удар не биха дали шанс за оцеляване на шофьора, а пътникът до него би получил много сериозни травми. Безопасността за деца е оценена с две звезди заради седалките Isofix.

В отговор на плачевните резултати южноамериканското поделение на Mitsubishi обещава до пролетта на 2020 г. да добави към базовото оборудване на L200 предни еърбегове и колани с предварително натягане. От Latin NCAP обаче предупреждават, че това няма да помогне на пикапа да вземе теста с по-висок резултат ако не разполага със стабилизираща система и доработена защита за пешеходци.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иве

    14 30 Отговор
    Митцубуши може климатик ама кола, виж Тойота и нисан е друго.
  • 2 Муци буши

    7 5 Отговор
    ...викаше Тодор Колев.
  • 3 Коmapak

    8 17 Отговор
    Четете история. Най-голямата корупция в света е фирмата Мицубиши. Самото и създаване е безобразен скандал. Пикапа им е готин, вероятно са го блъснал в бетонна стена. Ако ще си купувам нещо за 70-80000лв вероятно ще искам да видя краш теста. В тубата има едно забавно клипче с жена рали пилот в Австралия. Доста издържа на странични натоварвания. При всичките и опити да го преобърне, не успя.

    Коментиран от #14

  • 4 Petel

    17 1 Отговор
    Сигурно и при тях са се съобразили с вкуса на региона:)
  • 5 qwerty

    7 10 Отговор
    л200 започва да бие по продажби, май почти всички? нормално е за този регион и за местата където ще се ползва да е без възглавница, защото там средната скорост е много под 64км/ч. в тубата има десетки клипове със затънали пикапи в метър кал и лека-почека излизат оттам със скорост не по-висока от 10-15км/ч

    Коментиран от #11

  • 6 АКойПише

    14 11 Отговор
    А кой пише стандартите за тестовете. По тези тестове колите трябва максимално да се смачкват за да поемат удара. Не забравяйте, че в тези тестове се смят и какво става с човека, ако ти удариш пешеходец примерно.... т.е. не е само за возещите се, а и за тези отвън. Така че в един тест накрая получаваш едни точки, които не е ясно сега за твоята сигурност ли е отнася, или за тази на пешеходците ако ги удариш. Тези тестове се натягат европейци да ги пишат и много добре знаят къде и как да ударят колата за да ги покрият. Нещо като меренето на изгорелите газове - спазват го, завишават изискването и накрая се оказа, че точно европейските марки лъжеша за количеството изгорели газове.... та краш тестовете са нправени и те с тази цел, да показват колко са добри европейските коли ии колко лоши са всички останали.... а в реална ситуация ударете челно L200 и Поло ... и после ходете и се оплаквайте, че полото имало повече точки, ама всичко вътре е помляно. На L200 при тази ситуация абсолютно нищо няма да му има заради висоция център - най-много леко да се повдигне премачквайки полото. Повече мислене трябва и по-малко промиване на мозъци с подобни статии трябва.... защото накрая пак ще се окаже че Фолксваген гейт беше само за да отвори очите на това колко сляпо вярваме на едни измислени стандарти от нашите нови братя.

    Коментиран от #15, #19, #23

  • 7 Random

    6 19 Отговор
    Много сигурни тия японци бе, ма то с ламарина като вестник толко...

    Коментиран от #9

  • 8 хаха

    16 5 Отговор
    Като чета значи високите оценки се дават само ако имаш 200 датчика. Имаш датчици имаш звезди. Нямаш датчици 0 звезди. Никой не гледа ламарините как се огъват
  • 9 Иии

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    Мазда сх 30 получи най много точки за безопасност в същия тест наскоро и я обявиха за най сигурната кола във всички класове
  • 10 Оез

    15 3 Отговор
    Пораженията и огъването на ламарините е доста по малко в сравнение с други автомобили и сувове, така че тия оценки са смешни. Липсва само еърбег. Просто за тия региони липсват електронни системи за безопасност и от там дават такава оценка. За Европа нещата при същия пикап са съвсем други
  • 11 Не че нещо

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "qwerty":

    Ама недей с моя нокнейм
  • 12 Не че нещо

    7 0 Отговор
    до 11

    За какъв никнейм бълнуваш? Тук се пише без регистрация. Всеки може с каквото име иска
  • 13 Ай сиктир

    11 1 Отговор
    Гледах теста и не съм съгласен с южноамериканци!!! Пътническата клетка при челен удар с 64км/ч е непокътната, за какво разпадане говорят изобщо? Плюс това, като искат поне 2 въздушни възглавници, да си оправят законодателството в Южна Америка и да се знае какви са изискванията към производителите, които искат да продават на този континент. Тук Mitsubishi, не е извършила нищо незаконно!
  • 14 Коmapak

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Коmapak":

    Странни хора коментират и четат тук. Не разбирам защо сте ми чукнали толкова минуси за очевидни истини, които само трябва да попиташ чичко гугъл и могат да се прочетат!
  • 15 майстора

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "АКойПише":

    Блажени са вярващите ....полото ще направи дупка в тоя кашон бе
  • 16 Алфа Вълкът

    2 12 Отговор
    Със старата ми Астра 92 комби дето я разбих челно с 80км/ч в друга кола със същата скорост.
    Без еарбегове и истории бях, ще стигна без проблеми до водача чак до водача в митсубишито.
    Ако се чудите как съм оживял, бях с леки натъртвания и охлузвания. Бъбреците ми бяха най-разбити, но за месец се оправих. Държах волана много здраво само това помня. Волана направо съм го изкъртил навътре. По него време вдигах 140кг лежанка.
  • 17 Алекс

    2 1 Отговор
    Митсубиши, освен всичко което правят, ветрогенератори, корабни двигатели и т.н., са в топ 3 на най-добри турбокомпресори. БМВ дълго време ги ползват и това са модели на БМВ при които турбото издържа най-дълго.
    А L200 за САЩ Канада и Европа защо издържа каретата.
  • 18 Карчо

    2 2 Отговор
    Малиии.. ебаси бракмата със това ако се блъснеш в меше жив трупси ебаси кочината
  • 19 ДВГ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "АКойПише":

    Другият път за по-сигурно блъсни полото с ТИР а ако и това не те задоволи с товарен влак :). После слез и виж на влака му нямало нищо а полото помляно значи влака има 5 звезди а полото 0 :))))))).
  • 20 Бедняци

    1 0 Отговор
    ХеХе тея за какво се оплакват че са бедни ли???
    Еми и ние се оплакваме за храната, че ни носят боклуци вместо да си ги произведем ама това е положението, беден народ въшките го налазват.
    Тази кола ако и видите цената със сигурност е 1/3 по евтина от европа.
  • 21 Гост

    2 0 Отговор
    Рамата се явява проблем, тъй като променя зоните на деформации в предницата. Т.е втърдява предницата. От там рамата пренася енергията към водача. Липсата на въздушни възглавници допълнително утежнява положението. Заради невъзможността да се сгъне рамата, отпада и възможността да се използва гумата като буфер за поемане на удара.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "АКойПише":

    Много е важно, освен да гледа човек тъпотии в интернет и да чете глупави статии тук и там, и да покара малко коли в живота си, за да разбере коя колко струва. Ако отидеш в един шоуруум и вземеш да покараш едно ново Мицубиши, без значение какво, а след това отидеш и покараш едно БМВ, Мерцедес, Ауди или дори Фолксваген, веднага ще се светнеш защо германците са силаТА в автомобилостроенето. Ще се почувстваш сякаш от ръчна количка си седнал в совалка. Просто немските брандове, особено пък немските премиум брандове, произвеждат действително много, много, ама много по-хубави коли от всички останали. Ама опит си трябва. Не да се преместиш от един 20 годишен Пасат в една чисто нова Тойота и да си внушаваш, че караш най-яката кола на света. Внушението може и да успее, ако го правиш достатъчно усърдно, ама ще си остане внушение, а не истина!