Отидете към основна версия

34 078 59

Трите най-евтини субкомпактни хечбека в България

  • автомобили-
  • цени-
  • българия

Започваме с уточнението, че в тази класация не сме включили най-малките представители на новите автомобили у нас от типа на Toyota Aygo, VW Up и компания. Ще ви покажем три хечбека от горния сегмент на субкомпактния клас или иначе казано типичните градски коли от B-сегмента.

Най-евтини у нас са представителите на Dacia, Skoda и Citroen. По-конкретно става дума за моделите Sandero, Fabia и C3, които са и бестселъри на марките у нас. Цените се отнасят до базовите версии на моделите, като тук не са включени различните временни отстъпки, които вносителите у нас нерядко правят.

И така, едноличен лидер по цена е Dacia Sandero, която се предлага у нас за 14 390 лв. Този автомобил е оборудван с еднолитров бензинов мотор с мощност 73 конски сили. Втората позиция е за Skoda Fabia, която в базовото си ниво разполага също с еднолитрово моторче, мощността на което е 60 коня.

Тази кола се предлага за 21 540 лв. Призовата тройка при колите от В-сегмент се затваря от визуално най-атрактивната кола - Citroen C3. Базата на френската малолитражка се оборудва с 1.2-литров двигател с мощност 68 конски сили и се предлага у нас за 21 968 лева.

* Цените са с ДДС

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини