Last news in Fakti

24 Декември, 2019 10:50 34 061 59

Трите най-евтини субкомпактни хечбека в България

  • автомобили-
  • цени-
  • българия
Трите най-евтини субкомпактни хечбека в България - 1

Започваме с уточнението, че в тази класация не сме включили най-малките представители на новите автомобили у нас от типа на Toyota Aygo, VW Up и компания. Ще ви покажем три хечбека от горния сегмент на субкомпактния клас или иначе казано типичните градски коли от B-сегмента.

Трите най-евтини субкомпактни хечбека в България
Dacia Sandero

Най-евтини у нас са представителите на Dacia, Skoda и Citroen. По-конкретно става дума за моделите Sandero, Fabia и C3, които са и бестселъри на марките у нас. Цените се отнасят до базовите версии на моделите, като тук не са включени различните временни отстъпки, които вносителите у нас нерядко правят.

Трите най-евтини субкомпактни хечбека в България
Skoda Fabia

И така, едноличен лидер по цена е Dacia Sandero, която се предлага у нас за 14 390 лв. Този автомобил е оборудван с еднолитров бензинов мотор с мощност 73 конски сили. Втората позиция е за Skoda Fabia, която в базовото си ниво разполага също с еднолитрово моторче, мощността на което е 60 коня.

Трите най-евтини субкомпактни хечбека в България
Citroen C3

Тази кола се предлага за 21 540 лв. Призовата тройка при колите от В-сегмент се затваря от визуално най-атрактивната кола - Citroen C3. Базата на френската малолитражка се оборудва с 1.2-литров двигател с мощност 68 конски сили и се предлага у нас за 21 968 лева.

* Цените са с ДДС


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    136 33 Отговор
    ситроенчето беспорно е най-красиво

    Коментиран от #14

  • 2 факти

    96 47 Отговор
    Ситроена е колата.Другите не съм ги карал,но ц3-ката е добра кола.Имаме на работа 20 такива коли 1.2 двигател автоматик.Много бързо набира правил съм и около 170 км в час.Повече не съм я настъпвал.Все пак е лека и е опасно е.Колата е виска можете да се катерите по бордюри

    Коментиран от #5, #44, #58

  • 3 Караиванов

    74 9 Отговор
    правилно не сте включили ауго ъп и компания, защото това не са коли, не стават за нищо. тези са малки, но стават дори и за семейни
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коmapak

    49 9 Отговор

    До коментар #2 от "факти":

    Фирмата строен не е предвидила безумия ни закон за постоянно включени фарове. Баничарката, която карах се запали в движение. Проверявайте и си сменяте клемите периодично за да не страдате като мен. Година след този случай съседа имаше същия проблем с едно С3. От немотия и мързел обаче смени само едната клема. Беше напълно стопена..

    Коментиран от #12

  • 6 ссс

    67 8 Отговор
    Да, ама тези на снимките са с минимум 5х.лв отгоре на дадените цени, като при Шкода е повече. Ситроенчето, за да изглежда така, трябва да платиш по ценова листа 27800лв, като тогава пристига с 82кс двигател, с дилърска отстъпка може да паднеш на 25х.лв, но дотам. При Шкода базовите нива са трагично скучни. Дачия си струва най-много по отношение на цена и получена стойност насреща. За 18х.лв може да си конфигурираш приличен Логан с достатъчно екстри за ежедневието и семейството.
  • 7 ххххх

    17 84 Отговор
    По-добре Голф 5.

    Коментиран от #10

  • 8 Ю Кортес

    27 43 Отговор
    Залагам на Фабията
  • 9 гост

    55 18 Отговор
    Дачията е най продаваната.
  • 10 Прав си

    58 12 Отговор

    До коментар #7 от "ххххх":

    Особено ако е 2.0TDI може да извадиш късмет главата вече да е заварявана и да покараш докато издържи маховика,след това-Надин.
  • 11 Калата

    52 16 Отговор
    Ситроен С3 - красавица, при това евтина.
  • 12 И аз изпатих

    30 8 Отговор

    До коментар #5 от "Коmapak":

    Карах Берлинго от 2008-ма 1.6дизел 75к.с.Пожара се размина на косъм защото усетих миризмата на изгоряла пластмаса.След това купих керамични клеми но крушките горяха много често.Иначе за 200000 Софийски километра само един ремонт по предното окачване за около 500лева беше най скъпото вложение в поддръжката.

    Коментиран от #21

  • 13 Луд по колите-майна

    38 22 Отговор
    За мен не е от значение толкова марката колкото вътрешното пространство , мястото за багаж и да ти е удобно да седиш в нея и да не слизаш скапан от нея след 1,2 часа шофиране, тей като аз съм 1,76 и приятелите ми са горе долу малко по високи или ниски говорим за по 5 см разлика но я си представете как 4 човека средно по 178 са се натъпкали в тези колички , което си е адски некомфортно и не бих си сменил 22 годишния Пасат за тях дори да е за без пари , не се хваля но на дълги разстояния винаги ходим с мойта кола защото за съжаление не ме чуха да си вземат голяма кола а слушаха други и си взеха единият тойота айго другият фият брава и така на татъка имам предвид взимайте си коли който ще са ви удобни независимо от марката защото в крайна сметка вие ще ги карате и ще бъдете ако сте високи като мен или още по високи ще бъдете като риба в кутия , адски неудобно тей като един два пъти аз съм се навивал за да ни излезе по евтино с тяхните коли но после бяхме скапани 1 час докато се раздвижим

    Коментиран от #17

  • 14 ситроенчето е

    31 21 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    ...и страшно дърво ! Личен опит, навъртях с такова чисто ново около 2К км из Европа и се разочаровах доста. Да има интересна визия и разни глезотийки в него, но пътното му поведение с една дума ....дърво ! Кара го и жената и не само, че не го хареса, ами го намрази дори !
  • 15 Радо

    42 16 Отговор
    За 22 бона вземам една дизелова Дачия с някои екстри и край на мача.
  • 16 Мнение

    39 2 Отговор
    Тези коли са от т.н бюджетни модели които е по разумно да се купуват нови защото предишните им собственици често са икономисвали от поддръжката им когато състоянието им стане окаяно,продават колата и отиват за следващ евтин модел.
  • 17 до майна

    53 39 Отговор

    До коментар #13 от "Луд по колите-майна":

    Пич, надявам се, че си допуснал грешка при изписването на сантиметрите. Написал си че си висок, а сантиметрите 176-178. Да не те отчайвам ама това си е ръст за момиченце 10-11 клас, а не за мъж и то с претенции да е висок. За тези сантиметри, които си написал и смартче ще ти е напълно ОК. Ръст за мъж под 185-190 по никакъв начин не може да се нарече висок. Разбира се ако не е в държава с нисък среден ръст. Весели празници.

    Коментиран от #19, #20, #22, #35, #40, #46

  • 18 С.С

    28 17 Отговор
    Българските мъже сме прагматици:и трите модела са за жените ни. И за приятелките ни. И за...познатите ни жени. За градско,за къси екскурзии тук-там са идеални. Но за нас ни идват малко...слаби. Някои ще се съгласят,някои-не. Ако не си мерим мускулите-мерим си портфейлите. Ако не са те-тогава автомобилите и конските сили. Или накрая,знаете кое...
    Единствено Шкода-та се доближава малко до критерия за що-годе удобна кола за мъж. Но в разновидността си комби и RS.
    Хайде,нека Санта Клаус ви посети през комина нощес и да има подаръци за всички.

    Коментиран от #47

  • 19 ссс

    19 10 Отговор

    До коментар #17 от "до майна":

    И аз това щях да му пиша. Посоченият ръст се счита за среден, а не за висок, младежите в днешно време са доста по-високи, особенно в столицата и райони с по-висок стандарт. Мой приятел има 208 на 5г. и е 190см, няма много място, но се побира и си го кара, наследственно му е и му е сантиментално, но не се е оплакал, че му е тясно или недостатъчно.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Коmapak

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "И аз изпатих":

    Говоря за абсолютно същата. Останалите ни баничарки са Cady. Строена има около8-10 см повече за шофьора, което си е разкош. Особено за дълъг път. Иначе за поддръжка излиза колкото Cady за 279000 км. Не знам колко е разликата с VW, но ако аз ще купувам предпочитам строен. Лично мое мнение. Имам по около 30000км на двете баничарки.

    Коментиран от #24

  • 22 допълнение

    24 25 Отговор

    До коментар #17 от "до майна":

    Видиш ли мъж под 170 см. изобщо не спирай при него, каквото и да ти обяснява! Все ще намери как да те измами!

    Коментиран от #23, #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ::::::::::::::

    15 59 Отговор

    До коментар #21 от "Коmapak":

    Правите сравнение между кон и кокошка ! VW CADDY е светлинни години по напред от недоразумението,Ситроен. За по адекватна информация попитайте някой таксиметров шофъор.Французите може и да правят вино,но не и автомобили.

    Коментиран от #25, #48

  • 25 Komapak

    33 9 Отговор

    До коментар #24 от "::::::::::::::":

    За моя опит върху двете разлика няма. Освен че в порше юг се чака доста дълго. А по 30000км. приблизително на двете знам какво говоря. Интересува ме единствено комфорта при 150км. дневно. Ситроена определено ми е по удобен. Явно колега малко не сте запознат със сервизирането на германските боклуци!
  • 26 мани мани

    32 21 Отговор
    евтини? престъпници сте явно :) или надупени мениджърчета меринджеи геиове! политици ли сте кажете? адвокати, крадливи лекаря? к'во бачкате де? кажете! че ви е евтино нещо относно за/над 20 бона ... направо се очудвам как ги вадите тия пари :) на запад ли ходите да берете евра? кажете де! аз на година повече от 5 бона не мога да си спестя! бах т'ва евтино! направо... думите ми свършиха!

    Коментиран от #30, #52

  • 27 мани мани

    17 16 Отговор
    явно само дачията е нещо по-приемливо!
    ама как да дадеш 15 бона за недоразумение?!
  • 28 гост

    13 5 Отговор
    Я СИ ДАИТЕ МНЕНИЕТО ЗА VW FOX 1.2 BENZIN 3 ЦИЛИНДРОВ , КАКВИ СА МУ ПЛЮСОВТЕ И МИНУСИТЕ , АКО СЕ ОКАЖЕ ПЪЛЕН КЕНЕФ , ТА ДА КАЖЕМ НА ЖЕНАТА ДА ГО ОЖЕНВА ДОРДЕ Е ВРЕМЕ , ЩОТО БРИЧКАТА НЕ Е ПРАВИЛ ОЩЕ РЕВЮ НА ТОЗИ МОДЕЛ ВАГ , БЯХ МЕРАКЛИЯ ДА И ВЗЕМА ТОYOTA YARIS ИЛИ KOROLA 2.0 DIZEL 4D4 , НО НЕ ИСКА ДА МЕ ПОСЛУША , ТОЯ ВАГ НЕМА ДА ВИ КАЗВАМ КОЛКО МАСЛО ЯДЕ ЗА ЗАКУСКА НА 1000 КМ./1 ЛИТЪР МАСЛО, ЗА МЕН ТОВА Е ПУСТИНЯК ТА ЗНАЕ ЛИ СЕ , МОИТА КОЛА ОТ СМЯНА ДО СМЯНА НЕ ПИПА ГРАМ МАСЛОТО , BMW E 39 KOMBI 2003 ГОДИНА ПРОИЗВЕДЕН, ДАИТЕ ВАЩО МНЕНИЕ С НЕ ТЪРПЕНИЕ .

    Коментиран от #29

  • 29 Патриот

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Няма лошо. На 5 000км. пред входа само сменяш филтъра. Няма сервиз и обслужване на 10 000. Тогава само въздушен и маслен филтър и си готов.

    Коментиран от #32

  • 30 ядосан

    18 15 Отговор

    До коментар #26 от "мани мани":

    Нарича се ЛИЗИНГ! Знаеш ли какво означава тази дума! А ти иначе продължавай да гладуваш и да се мъчиш да спестяваш по пет бона годишно, но без да обиждаш след като си незнаещ и ограничен!

    Коментиран от #31, #41

  • 31 Порно

    23 2 Отговор

    До коментар #30 от "ядосан":

    Ако пести по 5 хиляди годишно , и лизинга е рискован. При първия проблем с доходите и ще даде фира.
  • 32 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Патриот":

    АБЕ АЗ ФИЛТРИТЕ СЪМ ГИ СМЕНИЛ С НОВИ , МАСЛЕНИЯ И ВЪЗДУШНИЯ , ДАЛИ НЕ СА СИГМЕНТИТЕ ИЛИ ГУМИЧКИТЕ НА КЛАПАНИТЕ , ИЛИ МОТОРА Е ЗА БРАК , ЕДИН МОИ РОДНИНА , ИМАШЕ ОПЕЛ КОРСА 1.О БЕНЗИН , КАРАШЕ ГО ВСЕКИ ДЕН В СОФИЯ В ПОРЯДЪКА НА ОКО;О 10 ГОДИНИ ВСЕКИ ДЕН ТАКСИ , ТАЯ КОЛА ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМ ЧУК , И НЯМА НИКАКВО ТРОШЕНЕ , ВЗЕ СИ Я ТОГАВА ЧИСТО НОВА ЗА 16000 ЛЕВА ОТ ОПЕЛ , В МОМЕНТА Е НА 550 000 КМ. , САМО ПО ЕДНО ВРЕМЕ ПАТЕШЕ ОТ КОМПЮТЪТАРА , ЗАЩОТО БЕШЕ ПОЛУ АВТОМАТ , СКОРОСТИТЕ И НЕ МОЖЕХА ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ, КОМАНДАТА БЕШЕ ОТ НЕГО , НО ПОЛУЧИ НОВ КОМПЮТАР ОТ ГЕРМАНИЯ , И СЕГА СИ ДАВА ОЩЕ ГАЗ НО ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ ТАКСИ , А СИ ГО ПОЛЗВА ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ , ДВИГАТЕЛЯ Е СЪЩО НА ИСУЗУ МОТОР , КАКТО НА ФОКСО.

    Коментиран от #49

  • 33 Алфа Ромео

    12 7 Отговор
    Фабия ми харесва от тези трите, но с този мотор не знам за къде освен за в града, сигурно е и три цилиндъра, като мотор най-прилично звучи на Ситроена.
  • 34 бай онзи

    13 24 Отговор
    прекръстете си статията на: 3те боклука които не трябва да бъдат купувани в никакъв случай
  • 35 Пловдив майна

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "до майна":

    Що бе майна ти 250 санта ли си?
  • 36 гларус

    10 20 Отговор
    Тук става въпрос за коли които нямат стоиност още като нови .Хонда Джаз е колата която държи цена и си заслужава от този клас
  • 37 САЩ

    10 9 Отговор
    От тия трите само Фабия но комби. И никога с базов мотор. Ситроена също е готин но няма багажник. А Дачията е на принципа - евтиното си е евтино.
  • 38 Нисък

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "допълнение":

    Само тъпите са лесни за измамване 😉
  • 39 Тото

    11 4 Отговор
    Ситроенчето изглежда най добре. Чудех се между поло и ярис, но май ще си взема едно С3. И ако ми хареса, ще черпя Радо.
  • 40 Семко

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "до майна":

    Къде ги тия гимназистки бе МАЙНА, в спортното с профил волейбол? Дори топ манекенки като Кая Гребер не привешават 175-178см, а както знаем манекенките са много по-високи от средностатистическите жени.
  • 41 мани мани

    14 7 Отговор

    До коментар #30 от "ядосан":

    ама аз го искам веднага и да е МОЕ! а не на лизингова пишман къща и банка! искам собственост! искам да мога да дам 20 бона за нова кола, ама няма как! а който ей тъй ги има и с "лекота" ги дава за подобни трошки, то значи парите му не са чисти! няма как да са чисти! с тия лизинги е поробване, а с кредитите е самоубийство, не благодаря, пропускам ги с кеф! аз 10г. няма да чакам да стане моя собственост и да плащам кат' тъп каскота и лихви! вземайте си лизингите и кредитите пък било то и бързи :)

    Коментиран от #53

  • 42 нали

    17 2 Отговор
    60 коня, това не кола, а колело на бензин.

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Красо

    1 6 Отговор
    Малка и бърза и евтина кола за 6/7 бона тръсете старо Volvo C30 дизел180коня и бензин230

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Стига ва

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "С.С":

    Нощни направи махнаха 6,2 и си ок
  • 48 Ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "::::::::::::::":

    Още един ваг балък
  • 49 Нафърфорий

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Чадо ето до какво води гретинизмът и екопедализмът

    Коментиран от #55

  • 50 Мчи кък

    3 7 Отговор

    До коментар #42 от "нали":

    Не е ли беенве бегачка мани я
  • 51 Нафърфорий

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Красо":

    Малиииииии и кво кръстене че падне пред сервиза и най-вече след фактурата не е работа))))
  • 52 Ти си баровец

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "мани мани":

    5 бона на снимка несъм виждал,все съм на червено
  • 53 Лизинга

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "мани мани":

    Е дърво, ако нямаш големи сигурни доходи не става. Прилична част от лизингите са мръсни-лесни пари,иначе няма как да дадеш мъчни кинти за тези лихви,за нещо толкова принодно и обезценяващо се.
  • 54 nemec

    3 2 Отговор
    голф 2-ката е по евтин
  • 55 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Нафърфорий":

    ОО , ТОВА МИ Е ЯСНО ОТДАВНА ЗНАМ ЧЕ ЕКОЛОГОИЗМА , ВОДИ ДО ДЖЕНДАРИЗАМ И ОЛИГОФРЕНИЗАМ , ЕДНО ВРЕМЕ НЕМАШЕ ЕКОЛОГИАЛИЗАМ И НАРОДО БЕШЕ СВЕСТЕН И УРЕД , СЕГА Е НАПРАВО ПОЛИТ ПОПУЛИЗЪМ И МАНИПУЛИЗАМ, АБЕ ПУНТА МАРИЗАМ , ОТ КРАВАРИШЕ И ЕВРОПИШЕ ,/ НАДУПИЗЪМ /, АКО ИМАХМЕ ФАБРИКИ И ЗАВОДИ СЕГА КАТО ЕДНО ВРЕМЕ И ТЕЦОВЕТЕ И МИНИТЕ РАБОТЕХА НОН СТОП , ТОГАВА ЩЕШЕ ДА СИ Е НАПРАВО ПЕДЕРАСИЗАМ, ЦИГАНИЗАМ ТУРЦИСИЗАМ И МОХАМЕДАНИЗАМ ; ЗАЩО ВСЕ ПРИ НАС ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ТАЗИ ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ , ЕДНА РУМЪНИЯ , НЕ СЕ ГОВОРИ НИТО ЗА ЕКОЛОГИЯ, НИ ГРЕТА ТУНДЕРБЕРГ , БАЧКАТ СИ ЗАВОДИТЕ И ТЕЦОВЕТЕ ЯКО , КАРАТ СИ НОВИ И СТАРИ АВТОМОБИЛИ , КОИ КАКВОТО ИМА , И СИ КАРАТ ЖИВОТА СПОКОИНОСИГУРНО ГОРИВОТО Е ПО ЧИСТО И ХРАНАТА ПО КАЧЕСТВЕНА , ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СА НА НИВО И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ СЪЩО , ДА АМА ТАМ НЯМА КРАДЛИВИ МЕКЕРЕТА КАКТО ТУКА , ЗАЩОТО НЯКОИ МИНИСТРИ НАПИПАХА ЗАТВОРА , АКО СИ СПОМНЯШ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ , , НАЛИ И ТЕ СА В ЕРОПЕИСКИЯ СЪЮЗ, ДАААА АМА НЕМАТ КАТО НАС КРАВАРСКИ СЪЮЗ, НАЛИ , ПАК ГИ НАДЦАКАХ МЕ , КОИ Е КАТО НАС ЛИЗАЧИ , И ДУПЕДАВЦИ , ЩЕ СИ БЕРЕМ ГАИЛЕТО ПОСЛЕ , С ТЕЗ МАНИПУЛАЦИИИ, АИДЕ ВЕСЕЛА ТИ КОЛЕДА .
  • 56 Петров

    3 4 Отговор
    Все дараци.
  • 57 Blackthorn

    8 2 Отговор
    Ако искам евтино - Дачията. Ако имам малко повечко парички - Ситроена ;)
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мани беги

    1 4 Отговор
    Пари нямал, по 5 бона спестявял на година. Какви пари искаш, след като няма какво да предложиш на пазара на труда? Смешник. Крадливи били адвокатите, докторите. Ти като си с 8ми клас, няма и как да гледаш на света по друг начин. Всички с по голяма заплата за теб са крадци, измамници и тн. Бягай в дупката от където изпълзя