Отидете към основна версия

12 796 14

35 000 евро за най-бързия Seat

  • cupra-
  • leon-
  • seat

В Испания се състоя презентацията на наточената версия на Seat Leon. Хот-хечът и комбито ще се продават под марката Cupra. Продажбите на двете модификации ще стартират от есента на тази година, като цената ще е около 35 000 евро.

Новият Cupra Leon изглежда доволно сдържано и се отличава от стандартния Seat Leon по сравнително скромния си аеродинамичен пакет, различната радиаторна решетка и 18-цоловите джанти (19-инчовите са опция). Отзад са налични дифузьор и четири ауспухни накрайника.

В салона се появяват вложки и детайли с меден цвят, скосен в долната си част волан, метални накладки на педалите и подсветка в праговете. Наличен е и виртуален приборен панел с нова графика и 10-инчов тъчскрийн дисплей. Седалките също са различни, като се характеризират със силно изразени странични опори.

Познатият двулитров турбомотор се предлага във версии с 245, 300 и 306 к.с., като най-мощният е достъпен само за комбито и върви в комплект с 4х4 предаване. Тази версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч. Доработено окачване, адаптивни амортисьори и спирачки Brembo се грижат за "озаптяване" на мощните Leon-и.

Налична е и наточена хибридна версия на Cupra Leon, която е оборудвана с 1.4-литров турбомотор е електромотор. Системната мощност на този силов тракт е 245 конски сили, като хибридът е способен да изминава до 60 километра само на ток.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.

Свързани новини