Last news in Fakti

4 Септември, 2023 12:23 15 468 10

Това е Cupra Dark Rebel - свръхавангардно комби с три врати

  • cupra-
  • dark rebel

Концепцията ни показва в каква посока ще се движи бъдещият дизайн на марката

Това е Cupra Dark Rebel - свръхавангардно комби с три врати - 1

Cupra представя на автомобилното изложение в Мюнхен физическата версия на концепцията DarkRebel, 100% електрическо комби. Вдъхновен от видеоигрите и показващ стил, колкото футуристичен, толкова и спортен, този автомобил обявява еволюцията на дизайна на испанската марка.

Представена във виртуална форма миналия май, концепцията Cupra DarkRebel се превърна в реалност. Когато през 2018-а марката стана автономна, след като беше спортно подразделение на Seat повече от двадесет години, Cupra се насочи към младото поколение, а процесът на създаване на последния концептуален автомобил е допълнителна илюстрация за това.

Наречен DarkRebel, той беше представен във виртуална форма миналия май, а производителят покани интернет потребителите да го модифицират или персонализират чрез онлайн конфигуратор. Тогава фирмата беше вдъхновена от около 270 000 версии, създадени по този начин, за да изгради физически модел на превозното средство, представено днес за автомобилното изложение в Мюнхен Подобно на своята пикселова версия, това много осезаемо спортно комби, идващо от света на видеоигрите.

Това е Cupra Dark Rebel - свръхавангардно комби с три врати

DarkRebel е 100% електрически и предвещава бъдещето на стила Cupra . „ Това показва накъде върви марката по отношение на стила за следващото ѝ поколение модели, които ще бъдат пуснати на пазара от 2027 г. “, обяснява Хорхе Диес, директор по дизайна на марката.

Хечбек профилът и дължината от 4.50 м го доближават до компактен SUV като Peugeot 3008, но той има само три врати, включително вратата на багажника, а купето му представлява само една трета от пропорциите му. В допълнение, колата е разположена ниско до земята, оборудвана с 21-цолови гуми отпред и 22-цолови отзад.

Височината му от 1.30 м е като на спортно купе, което го поставя между Alpine A110 (1.25 м) и Audi TT (1.36 м).Широчината му от 2.20 м дори е достойна за суперавтомобил, за да подчертае спортната ориентация на автомобила , което включва особено изразени калници. Този силует на комби с три врати е доста необичаен в автомобилната индустрия.

Това е Cupra Dark Rebel - свръхавангардно комби с три врати

Мотивът на триъгълника, любим на Cupra, се среща на няколко места , като разширена интерпретация на логото на марката. Виждаме тази форма както при дневните светлини, така и при джантите например. Сред многобройните и сложни релефи на каросерията забелязваме прозрачен "гръбнак", който сякаш пресича долната част на каросерията от предния спойлер.

Оттенъкът на концептуалния автомобил , между синьо и лилаво, е проектиран да създава впечатление за течен живак. „ Това е един от основните елементи, произтичащ от предложенията на интернет потребителите", разкрива още Хорхе Диес. Светодиодите на фаровете, изравнени с каросерията, са невидими, когато фаровете са изключени. Отзад светлинната лента подчертава логото на марката.

Интериорът на концептуалния автомобил е също толкова футуристичен, колкото и външният му вид. Той включва "скелет", изработен от алуминий чрез 3D принтиране, част от който е асиметрична централна конзола. Седалките тип „кофа“ имат няколко детайла в меден цвят, повтарящи някои екстериорни елементи, декорирани в същия цвят, характерен за Cupra. Тяхната структура е прозрачна, като трансмисионния лост.

Това е Cupra Dark Rebel - свръхавангардно комби с три врати

Климатикът се регулира автоматично с помощта на вътрешна термокамера. Температурата му се показва чрез промени в цвета на амбиентното осветление. Платното, което покрива горната част на салона, е предназначено и за визуални проекции. Интерфейсът с три режима предлага 3D аватар, предназначен да хуманизира взаимодействията между автомобила и неговите пътници.

Цялата горна част на таблото се използва за показване на информация. „ При този концептуален автомобил става дума за проекции, но идеята е да се използва екран, защото резолюцията ще бъде по-добра “, уточнява Хорхе Диез.

За Cupra DarkRebel не са дадени данни за мощност, пробег или времеви показатели, който въпреки това остава малко повече от чисто упражнение по стил. Предвижда се силов тракт, съставен от два двигателя и задвижване на всички колела. Преди евентуална серийна версия, някои от неговите стилистични иновации могат да бъдат интегрирани през 2027-2028 г. в евентуален заместник на Cupra Leon , базиран на платформата SSP, която в момента се разработва от групата Volkswagen.

Това е Cupra Dark Rebel - свръхавангардно комби с три врати


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батман откъде ще влиза?

    12 1 Отговор
    Тази мишка?
  • 2 Мхм

    23 4 Отговор
    Безсмислена кола с никакво приложение
  • 3 Алоооо

    20 2 Отговор
    Ибряяяя. Абе хора, аз искам кола за дупки и трапове, не за показ! То от форми и измишльотини, кола не остана. Мой приятел си купи с мерак Toyota C-HR и сега се чуди как да качи количката на детето. Много изгъзици и пари за тоя дето духа!

    Коментиран от #7

  • 4 Истината

    13 4 Отговор
    Ужас абсолютна грозотия!
  • 5 Станчо куфара

    5 2 Отговор
    голяма порнография
  • 6 Край

    5 1 Отговор
    Колите вече не се правят в Европа. Поне смислените - не.
  • 7 вземи си

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Алоооо":

    голф ако нямаш комплекси де и ще се родиш с тази кола няма дупки няма сервизи караш и си свиркаш а балъците ти се смеят че караш 30-годишна кола и плащат хиляди левове за тяхните нови тенекийки за да могат да ги карат … нова кола без сервиз 1-2 годишно няма да се движи а след 5 години си я платил двойно от обслужване…

    Коментиран от #8

  • 8 уточнение

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "вземи си":

    става дума за ГОЛФ 2 !!!

    Коментиран от #9

  • 9 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "уточнение":

    Файтон си купи ако има къде да държиш конете
  • 10 аз виждам некво

    0 0 Отговор
    Ферари