Отидете към основна версия

16 358 41

Повече от 700 души вече са поръчали руските луксозни автомобили

  • aurus-
  • senat-
  • поръчки

Поръчките за руските луксозни автомобили продължават да нарастват. В момента се подписват още 65 договора за доставка на автомобилите Aurus. Към днешна дата вече са поръчани над 700 автомобила, което е впечатляващ показател за кола от този супер премиум клас.

Ще припомним, че през октомври миналата година компанията обяви, че са получени 600 заявки за колите Aurus. В рамките на четири месеца повече от сто души са решили да закупят от автомобилите на марката. "Сега има над 700 кандидати, от които 65 на преддоговорен етап - това са клиенти, които са готови да сключат договор", казва Адил Ширинов, изпълнителен директор на РИА Новости.

Трябва да се отбележи, че частните купувачи на автомобили Aurus ще трябва да чакат доставките си повече от година. Според Ширинов първите доставки на седана Aurus Senat ще започнат едва през май 2021 година. Те ще бъдат произведени в предприятие в Елабуга. Първите SUV-та Aurus Komendant пък ще трябва да чакат още по-дълго, преди да попаднат в ръцете на новите си собственици.

Според плановете на компанията те ще започнат да се произвеждат 14 месеца след като първият седан напусне поточната линия. Тоест, говорим за юли 2022 година. "През май 2021 г. първите автомобили на Aurus Senat за частни клиенти трябва да слязат от монтажната линия в Елабуга. Мисля, че интервалът ще бъде 14 месеца, след това ще започне производството на всъдехода Комендант“, казва още Адил Ширинов.

Освен това Ширинов заяви, че проектът за изграждане на автомобили Aurus в Обединените арабски емирства, най-вероятно, няма да се осъществи, тъй като ръководството на компанията не вижда икономически смисъл в това. „Възможно е да направим и някои специални версии, но към днешна дата можем да го направим само в Русия“, заявява генералният директор на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини