Отидете към основна версия

12 451 60

И автомобил на годината в Европа е...

  • peugeot-
  • 208-
  • coty

Peugeot 208 спечели конкурса "Кола на годината 2020 на Европа". BMW 1-Series, Ford Puma, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 и Toyota Corolla също бяха сред финалистите и претендираха за престижната титла за най-добрия автомобил в Европа, но в крайна сметка журито се спря на френската субкомпактна кола Peugeot 208.

Гласуването беше проведено сред международно жури, представено от 60 експерти от 23 държави. Европейски автомобил на годината е международна автомобилна награда, връчвана от група професионални европейски автомобилни журналисти. Конкурсът „Кола на годината в Европа“ се провежда от 1963 година.

Този конкурс се провежда всяка година, точно преди началото на автомобилното изложение в Женева. Сега, изборът беше направен по същото време, но както вече ви информирахме, предвидения за утре (03.03.2020) автосалон в Швейцария беше отложен заради опасността от разпространение на коронавируса.

Ще припомним, че българското издание на този конкурс избра, избра Volkswagen T-Cross за автомобил на годината в България, като Peugeot 208 също беше сред финалистите, но отстъпи първата позиция в категорията "градски автомобили" на другото ново френско предложение - Renault Clio.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.

Свързани новини