Отидете към основна версия

7 271 13

Някой да търси дизелово Maserati комби с обратен волан?

  • maserati-
  • quattroporte-
  • комби

Британският дилър Autostorico, специализиран в продажбата на ексклузивни и класически автомобили, пусна за продан едно уникално Maserati... дизел, комби. Автомобилът е от модела Quattroporte и е построен от известната работилница Adam Redding Classic Cars. Нарича се Cinqueporte, от италианското cinque - пет. Интересно е още, че тази кола се продава, а пробегът на автомобила е само 14 024 километра.

Настоящият собственик на въпросното Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake решава да построи този автомобил, след като не успява да купи на търг Touring Superleggera на Quattroporte Bellagio Fastback. Още нещо любопитно е, че в света има само четири такива универсала, така че те са високо ценени от колекционерите.

След като се консултира с две големи инженерни фирми, които искат 200 000 британски лири за тяхната работа, ексцентрикът се обръща към Адам Рединг, известен специалист в ремонта на каросерии и реставрация на класически автомобили.

Основата на новото Bellagio е дизелово Quattroporte от 2015-а. По-голямата част от покрива е отрязана, а след това "талията" и новата линия на покрива са нарисувани на компютър. Най-трудната част от проекта е дело на електротехниците, които отделят много време за инсталирането на електрическа задна врата.

Контролният модул е ​​поръчан от основен доставчик на марката, а един от служителите на Adam Redding Classic Cars помага за "сприятеляването" му с бордовата електроника. Общо 1500 часа са били необходими за изграждането на комбито.

Под капака на Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake е инсталиран трилитров дизел V6, който осигурява 275 конски сили и 600 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е автоматична осемстепенна ZF, която предава момента към задните колела.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини