Отидете към основна версия

88 173 161

Колко са скъпи автомобилите, за които говори Борисов

  • бойко борисов-
  • луксозни автомобили-
  • българия

След изказването на министър-председателя от преди дни, че работодателите могат да продадат скъпите си коли и да платят на работниците, нападките от най-различни страни не закъсняха. Мнозина упрекнаха Борисов заради изказването му и той направи опит да обясни защо го е казал.

За целта извади статистика, най-вероятно от регистрациите в КАТ, според която в България има 3 автомобила Bugatti, 84 Rolls-Royce, 54 Maybach, 123 Ferrari, 87 Lamborghini, 241 Bentley-та и т.н.

Трябва обаче да се знае, че много от изброените от Борисов автомобилни марки имат и доста евтини предложения, както и че наличните три Bugatti-та не са точно "като на Роналдо" (бел. ред. - само едно е такова, става дума за модела Chiron, собственост на Ваньо Алексиев, шеф и собственик на една от най-големите спедиторски фирми у нас).

От изброените от премиера автомобилни марки, наистина има много скъпи автомобили, които се движат по нашите пътища. Сега ще ви ориентираме в цените (приблизително) за най-скъпите коли у нас.

Започваме с Bugatti-то "като на Роналдо", което всъщност е модел Chiron и се продава за сумата от 2.5 млн евро. Що се касае до 54-те Rolls-Royce-а, Борисов не уточнява от кои модели на луксозната марка са возилата, регистрирани у нас, но справка в най-големия автомобилен сайт mobile.bg показва, че цените на тези автомобили варират от 120 000 до над 400 000 евро.

Продължаваме с Ferrari-тата, които според премиера са 137. Цената им у нас, според модел, модификация и година на производство, варира в диапазона 100 000 - 350 000 евро. Прекият конкурент на "Черните кончета" - марката Lamborghini, е представена по пътищата у нас от 84 екземпляра (според данните изнесени от премиера). Цените на тези коли също варират в приличен диапазон, но съвсем не са евтини - от 70 000 до 420 000 евро.

Екземпляр от въпросните "майбаси", както се изразява премиера, може да се купи и за 50 000 евро, и за 150 000 евро. При преминаването на марката Maybach в свръхлуксозна модификация на Mercedes-Benz S-Klasse, цените се покачват и такава лимузина струва около 200 000 евро.

Завършваме краткото си проучване с най-многобройната група - тази на автомобилите с марка Bentley. От тях, подобно на обявените от Борисов Jaguar-и има и доста по-евтини предложения на модели, които са вече стари, но все още не са в графата "ретро". За база взимаме Bentley-та на възраст до десет години. Оказва се, че тези коли се продават на цени от 50 000 до 240 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 147 гласа.

Свързани новини