Last news in Fakti

13 Април, 2020 17:37 88 121 161

Колко са скъпи автомобилите, за които говори Борисов

  • бойко борисов-
  • луксозни автомобили-
  • българия
Колко са скъпи автомобилите, за които говори Борисов - 1

След изказването на министър-председателя от преди дни, че работодателите могат да продадат скъпите си коли и да платят на работниците, нападките от най-различни страни не закъсняха. Мнозина упрекнаха Борисов заради изказването му и той направи опит да обясни защо го е казал.

За целта извади статистика, най-вероятно от регистрациите в КАТ, според която в България има 3 автомобила Bugatti, 84 Rolls-Royce, 54 Maybach, 123 Ferrari, 87 Lamborghini, 241 Bentley-та и т.н.

Трябва обаче да се знае, че много от изброените от Борисов автомобилни марки имат и доста евтини предложения, както и че наличните три Bugatti-та не са точно "като на Роналдо" (бел. ред. - само едно е такова, става дума за модела Chiron, собственост на Ваньо Алексиев, шеф и собственик на една от най-големите спедиторски фирми у нас).

От изброените от премиера автомобилни марки, наистина има много скъпи автомобили, които се движат по нашите пътища. Сега ще ви ориентираме в цените (приблизително) за най-скъпите коли у нас.

Започваме с Bugatti-то "като на Роналдо", което всъщност е модел Chiron и се продава за сумата от 2.5 млн евро. Що се касае до 54-те Rolls-Royce-а, Борисов не уточнява от кои модели на луксозната марка са возилата, регистрирани у нас, но справка в най-големия автомобилен сайт mobile.bg показва, че цените на тези автомобили варират от 120 000 до над 400 000 евро.

Продължаваме с Ferrari-тата, които според премиера са 137. Цената им у нас, според модел, модификация и година на производство, варира в диапазона 100 000 - 350 000 евро. Прекият конкурент на "Черните кончета" - марката Lamborghini, е представена по пътищата у нас от 84 екземпляра (според данните изнесени от премиера). Цените на тези коли също варират в приличен диапазон, но съвсем не са евтини - от 70 000 до 420 000 евро.

Екземпляр от въпросните "майбаси", както се изразява премиера, може да се купи и за 50 000 евро, и за 150 000 евро. При преминаването на марката Maybach в свръхлуксозна модификация на Mercedes-Benz S-Klasse, цените се покачват и такава лимузина струва около 200 000 евро.

Завършваме краткото си проучване с най-многобройната група - тази на автомобилите с марка Bentley. От тях, подобно на обявените от Борисов Jaguar-и има и доста по-евтини предложения на модели, които са вече стари, но все още не са в графата "ретро". За база взимаме Bentley-та на възраст до десет години. Оказва се, че тези коли се продават на цени от 50 000 до 240 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 147 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    303 169 Отговор
    Ама кви са тее, че да ми карат Бентлита бе?! Ма как така робите ще ми карат Ферарита бе?! Ма нямат право да изкарват пари тези българи бе! Трябва да им се вземе всичко!

    Коментиран от #7, #14, #58, #121, #130, #131

  • 2 Jesika

    524 153 Отговор
    Представяш ли си Меркел, Макрон или Борис Джонсън да излязат с листчета и да четат броя на луксозни коли в тяхната държава ?!? :D Просто без думи...

    Коментиран от #8, #31, #32, #113, #118, #158

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ВЕРСАЧЕТО

    125 32 Отговор
    АРЕ ВЕ ЯЗЕ СЪМ ГОТОВ ДА СИ ПРОДАМ ВИЛАТА ,КОЙ ЩЕ МЕ ПОСЛЕДВА

    Коментиран от #38

  • 5 Ники

    364 90 Отговор
    Цялата идея е .. че собствениците на по голям бизнес карат скъпи коли ... а искат помощи и съкращават служители ... по принцип .. има пазарна икономика и ако си изкарваш пара си караш каквото искаш ... а идеята , че трябва да си продадеш Ферарито за да платиш заплатите и разходите тоя месец ... е доста тъпа ...

    Коментиран от #26, #29, #122

  • 6 за статистиката

    276 50 Отговор
    Мис Кюлоти. Брцелона, кава кола кара ?

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БГ бизнесмен

    187 20 Отговор

    До коментар #2 от "Jesika":

    Абрамович примирно , или някои друг да е казал че иска помощ от държавата ??????????????????????????????
  • 9 ПУДЕЛА ХИКИМЯУ

    57 15 Отговор

    До коментар #6 от "за статистиката":

    КВА Е ТАЗИ БЕ,ЩО ПИТАШ
  • 10 Горд собственик на Бентли

    67 149 Отговор
    Откъде накъде ще си продавам Бентлито че да платя заплатата на някой..............ще чакат когато имам ще им дам

    Коментиран от #127, #161

  • 11 борисов говори това което му се иска да

    199 46 Отговор
    чуете , не каквото е всъщност.Не е важно какво буквално е казал Мутрака , а какво е следвало да прозвучи в ушите на аудиторията , това не го ли разбрахте бе. Та па и специални справки му правите. Всичките тия с лукситата са му обкръжение , цоцот ни посредством него.

    Коментиран от #139

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    351 81 Отговор
    Много ме кефи как червените тролове се правят, че не разбират за какво говори Борисов.Е аз драги червени кухари разбирам.Сина на Ковачки кара Ламборджини за 700000лв докато миньорите стоят без заплати.Всички знаете за какво става въпрос, но нали е за няколко копейки повече ще ви пресъхнат устите да плюете.

    Коментиран от #18, #61, #106

  • 14 БГ бизнесмен

    320 11 Отговор

    До коментар #1 от "Jesika":

    ПРОБЛЕМА е че, БГ бизнесмен когато печели / ЛАПА ) е сам , Когато доиде криза ЦЯЛАТА ФИРМА ТРЯБВАЛО ДА СМЕ ЗАЕДНО ,!!!!!!!!!!!!!!! сещаш ли СЪ???????????????????????????????????????

    Коментиран от #23

  • 15 куку

    233 42 Отговор
    Удобно пропуска държавните автомобили на власта, които никак не са евтини.
  • 16 Дпс

    197 6 Отговор
    Ами и Йордан Цонев започна в СДС с един Ягуар.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 де те ева

    90 22 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    И Коначки не играе с Мутрата , нещо за едни 14 млн. да си спомняш , а , моля.
  • 19 Пия HitDobavki и съм здрав

    93 17 Отговор
    Повечето регистрирани автомобила са веднага изнесени зад граница! И в КАТ Русе има регистрирани много скъпи марки коли, но нито една не се кара от българин! Друг е въпроса, че на кого и на каква цена ще продаваш по време на финансова криза?!?

    Коментиран от #120

  • 20 Интелигентен

    156 80 Отговор
    Бойко Борисов,чрез своята пълномощника,-дъщеря му,която живее в САЩ,и е оторизирана от него да му управлява вложените в офшорни зони,острови,дружества,банки и компании,ОТКРАДНАТИТЕ от България,около,-минимум,-50милиарда,през неговото,вече 13 годишно„управлвние”,тоест-крадене,крадене,плячкосване на бюджета на Родината ни,пари които са отклонявани и държани далеч в офшорни зони,на сигурно място,- да го загризе съвестта и съжалението към своя страдащ,в тази епидемия,български народ,-да се разпореди на дъщеря си ДА. ВЪРНЕ В БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ,ПОНЕ ПОЛОВИНАТА-25милиарда,а не да взема заем-10 милиарда.Парите от които имаме,има нужда България се съхраняват в офшорни зони,по лични,банкови сметки на мафиота-крадец и грабител-лицето Бойко Борисов.Да внесе(да върне)парите в бюджета на България,тайно,умно,хитро-дори без никой да разбере,- и ДА СПАСИ България.

    Коментиран от #22, #62, #88, #95

  • 21 Дам

    126 10 Отговор
    Ако добавим и топ-моделите на Мерцедес, БМВ и Ауди ще стане още по-весело.

    Коментиран от #28, #160

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ники

    51 40 Отговор

    До коментар #14 от "БГ бизнесмен":

    Доста елементарно мислене ... единият печели милион другият печели 1000 лв на месец ... като се прецакат нещата ... единият е назад с милион а другия с 1000 лв ма и там с борсата после и даже някой са напред ... Пазарна икономика има ... повечето са прости ама прости .. ама мрънкат за пари ... Лапането е израз .. на Бай Ганьо ... могат да лапат депутатите ... в бизнеса печелиш ако можеш ... Огромни заплати в България има навсякъде ... и по много .. ама няма кой да ги вземе ... отиваш е тука в университета научаваш китайски за без пари .. супер програми има и после по 10 хил лв на месец не ти мърдат ...
  • 24 12345

    60 32 Отговор
    Не мисля че някой ще кара такива коли без да си е платил данъците до стотинка , държавата получава осигуровки и данъчни постъпления така че е длъжна да се погрижи за работещите .
  • 25 Влад Цепеш

    26 11 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Хубаво е да си скромен, но като знам какво е дачия, не искам да си представям какво представлява мацето...
  • 26 Трифонов

    99 16 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Ммм, да. Може и да е тъпа. Ама ако се замислиш трезво, ако управляваш бизнеса си както трябва, едва тогава той може да генерира достатъчно печалба, че да можеш ти - неговият собственик - да си позволиш еди каква си кола. Щом три месеца неработене, те вади от играта, значи този бизнес не се управлява както трябва. И тогава въпросът за това от къде на къде ще караш Феррари за 500 хил., а ще закриваш предприятия, ще уволняваш работници и няма да плащаш заплати, престава да бъде толкова тъп и придобива съвсем реален смисъл. И така... имаше едно време един руски олигарх... Дерипаска. Той така беше решил, че, без пандемия, просто, защото бизнеса не върви, ще закрие един от подарените му по Елциново време, огромен завод с хиляди работници, ще ги уволни и си решава проблема. Каквото олапал, олапал. Хората кучета ги яли... пазарна икономика, братуе. Да, ама... не. Намерете в ютюб какво му се случи. Разбира се, онова е Путин.

    Коментиран от #141

  • 27 Сектант

    20 7 Отговор
    Всичките тия ще ги дърпам зимата на Пампорово.
  • 28 Матрицата

    41 10 Отговор

    До коментар #21 от "Дам":

    В Момента ви разучават какво мислите за да знаят как да си постелята чергата

    Коментиран от #77

  • 29 Юлиан

    83 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Според мен, посланието е следното Ники: Карате коли за стотици хиляди и дори милиони лева, имате луксозни апартаменти, къщи, вили, а доста имат и яхти и частни самолети. Ходите/ходихте на почивки в целия свят. Пиете скъпи алкохоли, ядете екзотични храни от целия свят. Купувате си маркови дрехи по няколко хиляди лева комплекта. Всичко, което имате - имат и останалите в държави, като Германия, Англия, Франция, Испания, Сащ и прочие. Стане ли дума за заплати - 500,600,700 лв, ако ви дадем изобщо. Сега разбра ли, къде е усмиването на тези бизнесмени/ки, и защо ги показват? Чужденци, правещи се на Българи в България да искаш. Интересуват се само от тях, и тези като тях, а не от нас - доказано през последните 30 години. Доказателства - безброй.
  • 30 Доктора

    55 11 Отговор
    Борисов така и не се научи да не слага баровците със скъпи коли под общ знаменател с хората, които броят жълти стотинки за хляб!!!За тоя наш управник винаги ще бъде в сила съотношението между двамата, които ядат свинско със зеле- единия само зелето,а другия- месото!!!

    Коментиран от #33

  • 31 Хахаха

    87 8 Отговор

    До коментар #2 от "Jesika":

    Без думи, ама там не можеш да си купиш кола за такива пари, а да работиш на минимална заплата! За България е нормално! А там данъчните, ще те проверят от къде са ти парите! За това на Меркел не и трябва да чете от листчета. Може би и нашите бизнесмени, трябва да ги започнат с данъчни проверки.

    Коментиран от #36, #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Той не ги слага

    56 7 Отговор

    До коментар #30 от "Доктора":

    И аз мисля, че е прав, като казва че бизнесмените трябва да поемат отговорност за работниците. Една част държавата и една част работодателя. Но нямаме такива закони.
  • 34 по точно казано

    26 11 Отговор
    До автора на статията.
    Хубаво си разгледал обявите ама има голяма разлика между ЕВРО и ЛЕВА. Бентлитата например започват от 40-50 хил. ЛЕВА а не евро
  • 35 Кой68

    43 6 Отговор
    Добре "оформена" статия..Браво?Но колко души в България могат да си ги позволят дори при тия цени?Да не се забравя и подръжката/сервиз,каско,консумативи/?
  • 36 456

    57 22 Отговор

    До коментар #31 от "Хахаха":

    Истината е, че в бедна България има повече "лъскави" коли отколкото Германия, Франция, Англия и останалият ЕС.

    Коментиран от #39, #41

  • 37 АЛЛ

    52 29 Отговор
    Аз не съм шеф и колата ми е от 5000евра ама и да съм защо да си продавам имуществото ....закривам и това е.Разработил е някакъв бизнес ,всеки си знае с какъв риск и как и изведнъж нещо си длъжен.Все едно ,че ако си започнал да потъваш,Бойко или работниците ти ще си продадат нещо за да ти помогнат.Стига евтин театър вече !!!
  • 38 Язе съм Баце ей кей Буда и познай ко..

    32 9 Отговор

    До коментар #4 от "ВЕРСАЧЕТО":

    НЯМАМ ВИЛА В БАРСА и мис гащи даже не съм я о виждал
  • 39 Е и....

    36 5 Отговор

    До коментар #36 от "456":

    Е и ко кат има.
    Знаеш ли чии са тез коли на кои бизнесмени?
    Ами ако са от привилигированите кръгове,туй значи отново прах в очите на хората.
    Не съм виждал така наречените маргинали да карат таквиз автомобили.
    Или собствениците на малки фирми които едвам кретат.
    Ба си и доводите за богатствата на бг бизнес.
    Уууууууууу.
  • 40 Dinko ot Kaloqnovo

    10 1 Отговор
    Шукар кабрио пралела.
  • 41 Kirumo

    36 15 Отговор

    До коментар #36 от "456":

    Ти май не си излизал от България. Хващам се на бас, че само в Лондон има повече Ламбота, отколкото в цяла България.

    Коментиран от #43, #146

  • 42 Някой си

    58 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: , става дума за модела Chiron, собственост на Ваньо Алексиев, шеф и собственик на една от най-големите спедиторски фирми у нас).

    Та тоя въпросен шеф не е ли един от тия дето шофьорите му спят по паркинзите из цяла европа?
    Спестил от хотели и мотели на шофьорите си за едно бугати пича......
    Арееееее, всеки три седмици обратно, събота и неделя шофьорите на хотел........всеки два месеца камиона обратно!
  • 43 Някой си

    12 7 Отговор

    До коментар #41 от "Kirumo":

    На глава от населението........едва ли!
  • 44 Николай

    28 3 Отговор

    До коментар #31 от "Хахаха":

    Почнаха мой приятел си купи къща за 65 000 евро недовършена. И данъчните го погнаха.
  • 45 Олимпи

    79 15 Отговор
    През миналата криза на мой познат фирмата закъса поради не зависещи от него причини. Той си продаде скъпите играчки за да задържи служителите. Започна да работи два пъти повече от тях. Но малко по малко тръгна да потъва. Помня че от работниците никой нищо не си продаде за да помогне и напуснаха кораба като плъхове. Първо тези с най големите заплати бонуси и проценти. Никой от тях не отиде гладен на борсата. Всички до един отидоха при конкуренцията. Каквото и да се прави по тези географски ширини работодателя е третиран като изедник за държавата и работниците. А колко мъки работа и рискове му е струвал бизнеса не се брой нито от едните нито от другите.

    Коментиран от #72

  • 46 666

    33 7 Отговор
    Вече и аз съм на картата на богаташите с мойто Ягуарче за 2000 лв , егати - повече никакво оплакване,ще си го продам ,та да взема и заплата!
  • 47 Шопа

    22 22 Отговор
    Богатите ги знаете, г-н премиер, а бедните?!
    Семейство български адвокати с две деца, що е то?
    Четирима гладни, четирима гладни, г- н премиер!
    Няма адвокат в платен отпуск! Няма адвокати на борсата, г- н премиер, защото няма адвокат, който да се осигурява за безработица! Когато стигнат до пенсия, пенсията на повечето от тях е минималната! Много от българските адвокати умират в нищета!
    И, ако искате да чуете истината, не питайте Ралица Негенцова! Тя е на заплата, говори се колкото вашата!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Някой си

    55 4 Отговор
    Да не се окаже, че повечето собственици на скъпи коли са приятели на премиера, строящи и ползващи ползващи бюджета на републиката ни
  • 50 БАРАКИ

    15 8 Отговор
    САМО В БАНКЯ ИМА ДВЕ ПОРШЕТА ДЕТО ЕДВАМ ПАЛЯТ -- ТОВА СА И 50% ОТ ТОЯ СПИСЪК СЪС СТАРИ БОКЛУЦИ КАТО МЕРЦЕДЕСА НА БОЙКО !
  • 51 ВЪЗМЕЗДНО

    17 2 Отговор
    Мустафа Карадайъ
    Лидерът на ДПС с коментар за лидера на ДОСТ
    На предателите някой да прощава?!"
  • 52 Audi

    42 8 Отговор
    Ако са плащани осигурителни данъци, то ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА да се погрижи за своите граждани, а не Работодателите. Това е като автокаското на автомобила - при щета плаща Застрахователят, в случая - Държавата. В противен случай защо се плащат данъци ?

    Коментиран от #96

  • 53 Кико

    15 6 Отговор
    Не Ви знам от къде Ви е информацията, но аз лично съм писал платежно 500хил.евро за Бентли Континентал. Мезератито не е конкуренция на Ферари. А на Ягуар и Астън Мартин..Факти!
  • 54 Комплексите и леките

    28 1 Отговор
    пари водят до подобна глупост, но това е единственния начин да покажете колко сте напред в матрияла... нищо че на плажа по бански сте като всички останали, така е и там за където всички пътуват
  • 55 Ивайло

    24 2 Отговор
    Еми тези дето ще ги купят тези коли нямат ли работници?

    Коментиран от #84

  • 56 daam

    25 3 Отговор
    А в момент на криза кой би купил въпросните скъпи автомобили??? Се питам аз :D :D :D
  • 57 Onja s konja

    12 4 Отговор
    Ако има мераклий заменям БМВ дизелак с ремап върви и пуши за Бентли или Ролс Ройс хаххах
  • 58 Capisci?

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Jesika":

    Как кой бе браточка? Домусчиев - Бентли бентайга, златен цвят с № СВ 222222
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Каро

    4 1 Отговор
    10-годишни, едва ли. Прочети какво е написал авторът и тогава говори
  • 61 А твоят вожд от кои е

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    От бенбените ли?
  • 62 пак аз

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Интелигентен":

    далече си от интелигентните с това мислене-да върнел някой пари....трай коньо за зелена трява...тия пари се вземат
  • 63 Хайл

    25 1 Отговор
    а сега да отиват малоумниците "тираджии" да стачкуват за да може да си купи шефа им нов широн,че тоя ще го "продаде"
  • 64 Готин

    28 7 Отговор
    Както винаги ,,българинът,, проявява своята първосигнална тъпота. Не става дума за автомобили, а за печалбите реализирани от ,, бизнесмените,,. В България тези хора реализираха до момента печалби от над 300%, които никъде другаде не се считат за нормални. В този смисъл Той им казва, че могат да си позволят нищожни за тях загуби с които да запазят ,,робите,,.

    Коментиран от #66

  • 65 ЧичУ

    10 3 Отговор

    До коментар #22 от "ХОХОХО":

    Ти направо си Кирил и Методи, и брат му. Толкова си грамотен...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бойко Тиквата от Банкя

    14 6 Отговор
    Трябва да знаете ,че пак не е разбрал .80 % от тези коли се изнасят по Европа и най вече в Италия.Карат се от чужденци с БГ номера и ниски данъци от бълхария(BG)

    Коментиран от #78

  • 68 ивчо

    21 4 Отговор
    четейки коментарите разбираш колко е прос българина и завустлив. Ако този с луксозната кола даваше заплати като на запад бих казал Ок , нека се радва на парите от бизнеса. Той обаче харчи като руски олигарх пък плаща като на роби. И сега личи колко му е акъла да си изгони хората, писле ще реве че намал работници да рестартира бизнеса си.
  • 69 Tate

    25 3 Отговор
    "Шефе хубавва кола имаш " "Да Пешо хубава е ,ако ти идваш редовно на работа,трудиш се като пчеличка ,седиш извънредно то другата година ще имам още по хубава кола Пешо "
  • 70 магистрали

    11 5 Отговор
    И най-важното, е , че не се движат по нашите улици, пътиша и магистрали. Хората ги е страх някои лумпен да не ги удари или да се раздрънкат по неравните трасета. Камо ли да ги разгонят по магистралите на Бойко. Черен пиар си направи Бойко на скапаните люлеещи, друсащи некачествени магистрали.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ИНФОРМИРАНАТА

    19 7 Отговор

    До коментар #45 от "Олимпи":

    И КАКВО ДА СИ ПРОДАДАТ РАБОТНИЦИТЕ С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА МИНУС ОСИГУРОВКИТЕ И СИ ОТИВАТ В КЪЩИ С 487 ЛВ. СИГУРНО ЕДИНСТВЕНАТА ПАНЕЛКА КЪДЕТО СЕ ТЪПЧАТ 4-5 ЧОВЕКА И ДА ПОДПОМОГНЕ БИЗНЕСМЕНА С ФЕРАРИ ДА НЕ МУ ПОТЪНЕ ФИРМАТА. НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН. НЕ СИ СТОЯЛ ГЛАДЕН ЯВНО.

    Коментиран от #89, #90, #155

  • 73 нико

    34 1 Отговор
    познавам един такъв глупак които наскоро купи бмв х5 на безработния му син а същевременно уволни 15 работника с деца .
  • 74 Иванов

    14 4 Отговор
    Никак не е нормална цената на тези автомобили,при положение че не са плащали или закъсняват с два, три месеца е нормално да си продадат скъпите возила за да се издалжат на хората които са ги изработили.

    Коментиран от #80

  • 75 Ганьо

    22 1 Отговор
    Тате като увеличиха водката по малко ли ще пиеш? Не моето момче Ти по малко ще ядеш! Ганьо Бизмесмен!
  • 76 Астон Мартин

    8 2 Отговор
    мен защо ме пренебрегна бе бойко, аз дане съм ефтина ???
  • 77 ...

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Матрицата":

    Не можеш да проучиш българския народ, той винаги се дели на поне две срещуположни мнения.
  • 78 Нормален

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "Бойко Тиквата от Банкя":

    Мисля, че в Италия промениха нещата с регистрираните в България автомобили.
  • 79 Ботев

    19 4 Отговор
    По пътищата в Италия от десетилетия насам (около 30-на години) се движат по-малко луксозни автомобили (броил съм си там и тук) отколкото в България. Там се спазва една етична норма - подчинен не си позволява по-скъп автомобил от началник!
  • 80 ...

    8 13 Отговор

    До коментар #74 от "Иванов":

    Това е много нагло от страна на Борисов, не всеки който има бизнес кара кола за 200 000 лв. Това, че той предпочита да открадне едни пари, вместо да даде пом ощи на хората, както е навсякъде е друг въпрос. Даже не е нужно да помага на всички, повечето хора продължават са работят. Кой с маски и ръкавици, кой от вкъщи. Държавата няма да изреве толкова, ако помогне. Това му изказване е нагло.
  • 81 Фенче

    22 4 Отговор
    Много си е прав Боико !! Повечето ,, работодатели"" са тип Баневи !! Чалга коли не инвестират в фирмите си камо ли в заплати и умни хора
  • 82 Сани

    16 5 Отговор
    Факти да се придържат към фактите. Слушах Борисов и той каза, че това е от справката на Кат. Друг е въпросът че издръжката на тези коли е също скъпа. Така че притежателите им не са бедняци и да не реват толкова държавата да им плаща на техните работници. Или пък това са псевдо заможни хора. Кризата ще разкрие истината за тях.
  • 83 манталитет

    35 0 Отговор
    в германия най богатите карат старото си порше с костюм и папионка,а тук най богатите карат последен модел бентли с анцуг и джапанки ....
  • 84 1234578

    18 5 Отговор

    До коментар #55 от "Ивайло":

    Какви работници има един футболист като Николай Михайлов, предполагам някои от колите му са в списъка на Борисов. Или пък шеф на неправителствена организация, или пък печелещите държавни и общински поръчки и използващи 100% подизпълнители.
  • 85 наблюдателен германец

    25 1 Отговор
    това което ми прави впечатление в бг. е че най скъпите и най големите коли ги карат млади момичета с големи устни и големи цици, сигурно са наследнички на богатите фамилии 3-то/4-то поколение ??
  • 86 Пламен

    13 0 Отговор
    И ТИРаджията да плаче да се търкаля в кабината събота и неделя. Що му е хотел, баня, софра, па макар и от по-евтиничките. Мизерници.
  • 87 Красимир

    5 2 Отговор
    A kolko пассат 2 има каза ли тва е най яката кола
  • 88 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Интелигентен":

    Докажи го де..
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Олимпи

    16 3 Отговор

    До коментар #72 от "ИНФОРМИРАНАТА":

    Госпожице не става въпрос за стругари и общаци а за служители на доста по високи постове. През добрите години на компанията си закупиха доста сносни автомобили жилища и си изучиха децата на прилични места. Получаваха фирмени екскурзии и обучения в чужбина. Отиваики при конкуренцията затриха на моя познат фирмата много по бързо от предвиденото. За него останаха връщането на дългове и кредити. Както и плащането на поръчани материали и консумативи от фирми доставчици. Щом смятате че на работодателя е лесно и само прибира дивиденти защо не станете и вие такава? Пробвайте се да изградите нещо и да плащате на петдесет шейсет човека заплати. Рискувайте заложите си апартамента живота и здравето. Само това е начина да разберете как се постига всичко това. Но при провал да можете да платите лично цената. А НЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ САМО КОЖУХЧЕТО И ЧАНТАТА И ДА ОТИДЕТЕ В ДРУГА ФИРМА.
  • 91 Гост

    6 3 Отговор
    В Барселона явно не всеки кара такава кола.
  • 92 Аз аз

    15 5 Отговор
    Много ми е интересно ако решат собствениците на въпросните автомобили да ги продадат, кой в тази криза ще ги купи, когато повече от половината народ не работят? Може би Борисов? Чака и най-малкото удоволствие да изкупи от нас за жълти стотинки. За това и предлага да ги продадат. Изпродаде цяла България за жълти стотинки и благодарение на него безработицата се увеличи. Благодарение на него цяла България е в София

    Коментиран от #98

  • 93 Дебърски

    7 5 Отговор
    Пълна простотия сътвори Борисов!Той можеше ,без много шум да привика или проверят всички с много скъпи коли ,над 100хил.лв и проверка за данъци,от къде имат средства и веднага можеше да изкарат не малко пари!
  • 94 Банкер

    5 5 Отговор
    Айде ,айде не се налапахте адвокати и измислените фирмаджиий всичко да ви вземат на кредит ше ви се незнае.........
  • 95 Реалист

    8 5 Отговор

    До коментар #20 от "Интелигентен":

    Алоу, "интелигентния" дай бързо сметката си, за да ти преведат тези милиони дето ги сънуваш! То бива фантазии, но това граничи с тотално изперкване! Като имаш толкова подробна справка - тичай в прокуратурата, какво си губиш времето тук!
  • 96 Аз аз

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Audi":

    Браво! Точно така
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Реалист

    6 5 Отговор

    До коментар #92 от "Аз аз":

    Пак някой не се е прочел урока! НИКОГА ПРЕДИ НЕ Е ИМАЛО ПОВЕЧЕ РАБОТЕЩИ ЗА ГОЛЕМИ СВЕТОВНИ ФИРМИ ЗАВОДИ! НИКАКВА БЕЗРАБОТИЦА НЯМАШЕ ПРЕДИ ВИРУСА! Няма достатъчно желаещи са работят - сега също се търсят и назначават хора!

    Коментиран от #101

  • 99 Кон

    5 1 Отговор
    Проблемът е че не караме служебни коли за не по - малко пари и при положение че няма режийни
  • 100 То би ор нот то ни

    8 0 Отговор
    Хубаво, ама дали някой е проверил тия откъде имат пари за такива коли...
  • 101 Аз аз

    6 2 Отговор

    До коментар #98 от "Реалист":

    Ами вземи ме на работа тогава с подобаваща заплата, щом няма безработица, но само да не ми кажеш после, че съм високо квалифицирана и нямаш възможност да ми плащаш полагащото ми се!
  • 102 Алфа ромео

    4 7 Отговор
    Ако беше комунизма всичко щеше да е наред))
  • 103 Anon

    13 6 Отговор
    Икономиката е спряна по заповед на държавата.
    Абсурдно е да искаш собствениците да поемат отговорността.
    След като тиквен е спрял икономиката трябва да обезпечи хората.
  • 104 Мацко

    4 4 Отговор
    Пълни идиоти са коментиралит тук, както и автора ма тази писанка
  • 105 автомобил 20г

    5 1 Отговор
    Данъци не им ли плащат на тея коли!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ИБН ЕБН АЛ хххаааамилллл

    12 5 Отговор
    Много тъпи хора има тук, майнааааа.... ХАХАХА..... ХАХАХА........ Вместо да стоите тук и да пишете глупости, отидете и работеше....... Един приятел шивач....изкара 25 хил.лева с три шивачки само......шиеха по 15 часа маски.... Каза, че излизат 12 ст. +30 на тях =0.42 ст..... Пуснаха ги по 0.80.....направо го убихааа....... За един месец продаде 60 хил...... Верно не е спал, но не беше тук да реве

    Коментиран от #115

  • 108 Ганьо

    8 1 Отговор
    тези коли са нови а не употребявани така че това са милиони евра
  • 109 Нане

    5 7 Отговор
    Когато една държава се управлява от идиоти, когато се краде като за световно и когато народа и е като стадо овце и правата му биват потъпквани,тогава е Факт това което е писано в тази статия!
  • 110 ШЕФ

    3 3 Отговор
    Защо да плащам добре като чакат още 20 души за това място
  • 111 Ххххх

    5 5 Отговор
    Има много богати хора това е добре защо ги напада а не се замисли защо другите караме таратаики и бягаме в чужбина за да живеем горе долу добре, защо не се замисли върху доходите на народа кога ще оправи тая икономика докога ще има ми минимална заплата 610лв трябва да е най малко 1200лв. За здравеопазването дане говорим пълна мафия няма какво да се тъпа в гарддите само милиони усвоява а народа беден
  • 112 българин

    3 6 Отговор
    Какви са тези евро, от коя държава пишете? Аз живея в България.
  • 113 Додо

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Jesika":

    Я стига! Не случихме и на богаташи - къщи дворци,скъпи коли цял парк. Първенюшка работа! Няма квалифицирана работна ръкаработа.Ами да повишат заплащането Трябва ли печалбата им да е несъизброимо голяма ?да се чудят къде да си харчат парите
  • 114 666

    2 4 Отговор
    Кой отиде на запад. 5 братя на работа и сега по 10 жилища в софия, един под наем, без во. Малко акъл, но на време. А не да учиш висше по време на костов. Майката спокойна, щастлива, кака емине, а вие
  • 115 Ххххх

    8 4 Отговор

    До коментар #107 от "ИБН ЕБН АЛ хххаааамилллл":

    И хубаво радвам се за такива хора работливи но какво даде на работниците жълти стотинки той печели много а работниците нищо за това говорим че тая даржава е кръгла нула с тия управници не сме защитени по никаква начин тези които останахаме в бг повечето се заблуждаваме че живеем нищо не можем да си позволим като бели хора заради управници като този
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Стефано

    8 1 Отговор
    Най новото на Раналдо е ,,bugatti centodieci "
    9.5 милиона евро ,такова няма в България нито едно..
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 тато

    5 1 Отговор
    На кого да продадат луксозните си коли , нали сме в криза тогава тези които купят колите ще изпаднат в ''недоимък'' , ЕЛЕМЕНТАРНО бе Уотсън? - каза Шерлок Холмс.
  • 120 Додо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пия HitDobavki и съм здрав":

    Нещо не си в час. Говорим за коли на български бизнесмени. Например банев,божков,кавички и т.н.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Грую

    3 3 Отговор
    Оооох, от неуместни изказвания направо коронавърусът ще се уплаши и ще вземе да мигрира на Запад и разгеле щес е наложи да му благодарим на премиера тогава ама надали! То първо къщи, вили, коли, други джунжурийки, а пък и предприятията собствениците си ги правят и купуват за тях си, а не за работниците и ако има чалъм някой да им работи и да им плаща не 60:40 ами 160 на минус 40 още по-добре. Работникът е беззащитен и ако държавата и профсъюзът не могат да го защитят, то от тях няма смисъл и тази защита следва да бъде такава преди работодателят да си закупи луксозните вещи, а барем една част от тяхната стойност да е дал на заплати. Иначе вече той , като се е обзавел тя свърши вече. Белята е сторена - накарал е хората да бачкат без пари и като няма кой да му се опъне ето откъде идат луксовете. Сега да му речеш "Продай еди какво си и плащай". Ами на кой да го продаде? Кой купува сега такива неща. Всеки се е вцепенил, изпъдил е работниците и купува кюлчета от страх пък авоарите му да станат на вестници и въобще не му дреме от призивите на Премиера. После, когато пак му отворят хазната за държавни поръчки пак ще се активира!
  • 124 Коко

    6 2 Отговор
    Изобщо не съм съгласен да имаш две-три коли по 50 100 хиляди евро да имаш няколко апартаменти вили къщи жена ти или дъщеря ти да обикалят света и накрая да ревнеш на държавата дайте ми пари че няма работа.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Kiro-golemecA

    5 2 Отговор
    Има ягуари по 2-3000лв...
  • 127 Чакала2

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Горд собственик на Бентли":

    Ако си продадеш, скъпата кола и платиш заплатите на работниците си,ще те вземат за глупак.Ито самите бедни работници. Ти да не си Балък.Докато има ,Балъци ще ,има и тарикати. Дано да си ме разбрал.😎😎😎

    Коментиран от #150

  • 128 Фукарата

    3 1 Отговор
    Да ми не барнеш москвето,ей
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Чакала2

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Jesika":

    Наскоро бях на гости до Холандия. Случайно минаваме през една част на центъра на Den Haag, и какво да видим ?Mark Rutte-Министър Председателят .Той -ходи на работа със Велосипед. Попитахаго истина ли е.Отговора беше ,разбира се. Шофьорът му е само когато ,той е на работа. Сигурно защото Холандия е по бедна държава. Или???Дори ,нямаше и Бодигард.

    Коментиран от #149

  • 131 Чакала2

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Jesika":

    Ами НОВОЗАБОГАТЕЛИ ...БАРОВЦИ НАЛИ ТАКА СЕ КАЗВА...АААА И ДРУГО ...ДОКАТО ИЧА БЪЛЪЦИ ,ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ.😎😎😎😎
  • 132 Цска

    4 0 Отговор
    За скъпите коли ,къде е държавата да контролира работодателите ако държавата си върши работата няма да го докараме до тук което не се купува с пари се купува с много пари .не е луд този дето яде баницата а луд е този дето му а дава
  • 133 Иван Абе пикльовци ...

    6 1 Отговор
    Бойко Борисов е прав какви беннтлита и ферарита ще карате за сметка на народа , който ущетявате :). Ми сега е момента и времето да спрете улигуфрени такива , че народа ще ви линчува скоро с Тея коли ако ви видео някъде то трябва да се пазите вече май ...
  • 134 Кой съм аз?

    5 0 Отговор
    Като се замисля (не, че ми се отдава)кой ще извади тези пари за такава кола, в това положение?...Най вероятно някой бизнесмен който също реве за помощи.
    Това не е решение.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Истината

    3 3 Отговор
    Аз пък ще си продам палета в Барселона.И скъпата количка там.Истина или шега,това е.
  • 139 .Д.Кънев

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "борисов говори това което му се иска да":

    Брей какво чудо невиждано пишман пожарникарят можел да прави сметки.Интересно кой ли му ги е направил.Е и аз какво се чудя. Ам чи щерка му,нали още я храни с хуманна.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Знаещ

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Трифонов":

    Какво му се е случило ли?Ми в момента е един от най-близките до Путин, това му се случи.Това клипче, което си гледал е толкова тъпо изпростено нагласено, че е идеално за путинофилите.
  • 142 коко

    1 0 Отговор
    за макларъните що не напишете нещо...че са по милион примерно...
  • 143 Бойко офшорката

    1 0 Отговор
    Няколко бентлито са на госпожа Масларова която беше оправдана по едно дело за милиони , разбира се .парламента да си продаде колите и да си намали заплатите.
  • 144 Владислав

    4 2 Отговор
    Няколко интелигентни хора го казаха ама нали сте стадо (вие си изберете какво точно) и е трудно за закърнелите ви мозъци да разберете какво точно е имал предвид премиера .Докато си пиеш ракията ,бухаш буклуците на хипермаркетите (пак се сетете кои) ,отпрал си биреното коремче и псуваш всяка вечер и си бълха тарикат няма как да вденеш! Ама ще се опитам и аз да ви го обясня белкем нещо ви влезе в главите .Така.... Един нормален ,интересуващ се от бизнеса си и правилното му ръководене собственик може и е редно да си позволи кола за над 100,000 евро само когато деиствително е такъв ! Същият е редно да го е грижа за хората които му изкарват парите ,и не ,че е по закон ,а е човешко и морално отговорно ,ако ще баничарница да имаш ако ще завод за коли или мандра за сирене .Ако ти Бен Хур ,който явно имаш много успешен и правилно ръководен бизнес можеш да си позволиш кола за няколко стотин бона/милиона ,значи можеш да си позволиш и за три месеца да плащаш заплатите на работниците ти а и повярвай няма да е даром ,дали с часове ,дали на заем ,дали след време те ще ти се изплатят .Но щом ти не ревеш ,че видиш ли те карат да си продадеш имуществото ,щом ти толкова не ти пука за тия хора ,щом чакаш на държавата ,и явно са ти проблем тия няколко десетки или стотин хиляди (колкото ти струва колата) значи има проблем ,значи ти не ръководиш правилно бизнеса си ,не те е грижа за хората които ти изкарват парите и от там насетне си вадете извода какви сте ми работодатели !!

    Коментиран от #148

  • 145 Владислав

    4 1 Отговор
    Продължение:
    Ако ти за това време не си си изградил мрежа от клиенти ,ако ти нямаш правилния екип ,дали счетоводители ,дали техници ,дали мениджъри ,дали инжинери ,,ако ти не си имал ясен бизнес план ,ако ти не си налучкал или усетил доходоносната ниша ,как тогава ти си купи такава кола а ? И не е само колата сигорен съм ,то вили ,то имоти ,то дрехи ,акций ,бижута ,пътешествия и т.н ??! Отговорете ми на този въпрос ? Как успя да събереш достатъчно капитал ,за машини ,за персонал ,за обучение ,за материална база ,за наем на помещение или покупка на такова ,за заплати ,за проучване на пазара и чак тогава кола? Защото един истински бизнесмен първо всичко това ще осигури и чак тогава ще гледа личните си интереси ! А ако не си направил всичко това и реално нямаш капитал да платиш на работниците си тогава какъв е извода ? Ако чакаш на държавата тогава какъв е извода ??? Дерзайте (ако можете )
  • 146 Знаещия

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Kirumo":

    Човека имаше в предвид на душа от наделението
  • 147 Ала бала

    4 1 Отговор
    Това което има впредвид ББ е правилно, но откъде толкова интелект у него и околните(от целия парламент) да разберат, че не чорбаджията който не плаща заплати трябва да си продава колите... А ДЪРЖАВАТА трябва да му ги конфискува и да го напраи!

    Това е практиката във всяка цивилизована държава, и ако НЯКОЙ ПОЛИТИК някога иска България накрая да стане такава това ще е първото нещо което ще направи. Тогава ще се види, че пари в БГ има бол. Затварят се границите , конфискува се всичко незаконно, криминално, крадено от Народа и имуществото на “фалиралите” милионери... за 3-4 години стигаме стандарта на Австрия гарантирано

    Коментиран от #151

  • 148 Знаещия

    5 1 Отговор

    До коментар #144 от "Владислав":

    Повечето са бизнесмени с молива на ухото и нечували за науката икономика! Бай Ганьовци, с една дума.
  • 149 Знаещия

    0 1 Отговор

    До коментар #130 от "Чакала2":

    Бе той и Родшилд ходи без бодигард, да не е мутра
  • 150 Работник

    7 0 Отговор

    До коментар #127 от "Чакала2":

    Мен ми е интересно защо аджеба има хора дет не са им плащали заплати по месец че и два... Ама те продължават да ходят и да работят по някакви причини...
  • 151 Работник

    5 2 Отговор

    До коментар #147 от "Ала бала":

    Ами кой им е виновен на тея които ходят на работа при условие че не им са платили заплатата...? Защо отиват да работят? Да не ги изгонят? От работа? За която не плащат? Надеждата ги крепи сигурно..
  • 152 Име не пиша,страх ме е от каскет

    2 3 Отговор
    Някой от София що не мине покрай парламента, да направи снимка на служебните автомобили там ама когато там е и „джипката” Му и да ги „прасне” в социалните мрежи!? Да Го видим тогава от какви листчета ще чете данните!?
  • 153 Москвич

    3 0 Отговор
    В нашият любим град, дойде един бизнес мен, взе 10 млн, от ония без връщане, купи супер завод, караше най скъп ягуар, накрая фабриката фалира, разбирай работниците, но той не е в Затвора...
  • 154 Здрасти

    3 0 Отговор
    Лошото е, че повечето от собствениците не плащат данъци за огромните си доходи...
  • 155 Satan.

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "ИНФОРМИРАНАТА":

    Така е да живее демокрацията.
  • 156 Циганин

    4 4 Отговор
    Със теб сме Борисов обичамете да живее Герб.

    Коментиран от #159

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 А ти

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Jesika":

    Представяш ли си Джонсън с гордост да заяви, че минималната заплата вече е 250 паунда?
  • 159 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #156 от "Циганин":

    Манго, лично Георги Първанов помилва Цветелин Кънчев когато беше е затвора.Вие сте от край време електорат на БСП.Именно на БСП дължите всички социални придобивки.
  • 160 Данонино Ебола

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дам":

    Ми С-Класи, 7-ми серии и А8-ци колкото искаш.
  • 161 Явор Игнатов

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Горд собственик на Бентли":

    Нямаш Бентли, но за сметка на това много от притежателите му ще имат такова мнение. А прошляка, който му е спомогнал с труд да си го закупи това Бентли - кучета го яли. Зверове !

    Имаш бизнес - имаш отговорност към работещите в този бизнес. Просто е .