Отидете към основна версия

7 429 34

Renault се отказва от двигателите с вътрешно горене (но не у нас)

  • renault-
  • електромобили-
  • двигател с вътрешно горене-
  • китай

Френският автомобилен производител Renault реши да промени стратегията си за развитие в най-големия световен автомобилен пазар. Французите вече няма да продават автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене в Китай.

Нещо повече, Renault също реши да напусне съвместното предприятие с Dongfeng, където се правеха моделите Captur, Kadjar и Koleos. Отсега нататък Renault ще продава само електрически автомобили в Китай.

Те също ще бъдат правени заедно с китайски партньори. Основният залог ще падне върху евтиният електрически автомобил City K-ZE. Този електромобил е създаден на базата на хебчека Renault Kwid. За да постигне изключително ниска цена, френската марка използва най-простите компоненти.

Предните колела се задвижват от електродвигател с мощност 45 к.с. (125 Нм), който се захранва от батерия с мощност 26.8 kWh. С едно зареждане 920-килограмовият автомобил трябва да измине доста приличните 271 км, но това, по цикъла NEDC.

В Китай,след като се предоставят държавни субсидии, Renault City K-ZE ще струва около $8 700. По този начин новият хечбек ще се превърне в един от най-евтините електромобили на местния пазар.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.

Свързани новини