Отидете към основна версия

10 164 33

"Mercedes и всички останали" или как продажбите на марката бързо се върнаха към нормалните си нива

  • mercedes-benz-
  • продажби-
  • коронавирус

По време на онлайн събитието Meet Mercedes Digital, новият ръководител на компанията каза, че вижда признаци за възстановяване на пазара на автомобили. Повечето автомобилни дилъри по света отново отвориха врати, а купувачите се връщат дори по-бързо и от очакваното. Това заяви Ола Калениус, председател на борда на Daimler и Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz вижда първите положителни знаци на пазара на автомобили. От 20 април компанията постепенно увеличава производството в заводите си, като това е наложително, тъй като от юни цялото производство на автомобили по света ще започне да работи отново с пълни темпове, каза още ръководителят на компанията.

Здравето и безопасността на служителите са най-важни, заявяват от компанията, всеки използва маски и избягва ситуации, които са опасни за инфекция. 100 000 служители продължават да работят от вкъщи, като 0.5 милиона телеконференции се провеждат седмично, каза Калениус.

Пандемията COVID-19 и последствията от нея ще продължат за неопределен период от време, предполагат от компанията. Специалистите от Mercedes заявяват, че е необходимо всеки да се върне към нормалния ритъм на работа с "новите стандарти".

В Китай, най-големият пазар на Mercedes-Benz, продажбите вече постепенно се връщат към нормалните нива: през април те бяха по-високи, отколкото през предходната година, а тенденцията продължава и през май. Калениус счита за един от най-важните уроци на настоящата ситуация, че индивидуалната мобилност е и остава ценно предимство.

Колата е защитено пространство, осигурява независимост и свобода, каза той. Mercedes-Benz ще продължи да работи с нови технологии, за да запази тази ценна стока. Компанията ще запази програмата за преход към производството на екологично чисти превозни средства и производство с неутрални нива на въглеродни емисии (CO2).

Повече от 30 предприятия за производство на леки автомобили, микробуси и камиони по света ще бъдат неутрални по отношение на CO2 до 2022 г. Компанията потвърждава плана до 2039 година напълно да премине към производство на автомобили без емисии на CO2. Важен компонент от плана на компанията е производството на батерии с неутрално ниво на емисии на въглероден диоксид, като се взема предвид веригата на доставки.

Водещият електрически автомобил EQS, който в момента се подготвя за производство, ще бъде оборудван с батерии, неутрални за CO2. Сега компанията има две фабрики, произвеждащи батерии за хибриди и електрически превозни средства. Заводът в източна Германия (Каменц) беше открит през 2018 г. като център за развитие на глобална мрежа за производство на батерии на Mercedes-Benz.

Мрежата се състои от девет фабрики, в които компанията инвестира 1 милиард евро. Сега тя е CO2-неутрална компания, произвежда батерии за хибридни автомобили Mercedes-Benz Cars и електрически превозни средства EQC, като до момента са произведени повече от половин милион бройки.

През 2019 г. компанията продаде 2.24 милиона автомобила по целия свят (увеличение с 1,3%). Нов завод се строи в САЩ, а още няколко ще бъдат изградени в Европа. Компанията планира през тази година да открие високотехнологичен завод в Германия в Зинделфинген - Factory 56, който ще произвежда новата S-класа, а след това и EQS. До края на 2020 г. компанията планира да стартира производството на 5 електрически превозни средства и на 20 хибридни версии на моделите си.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини