Отидете към основна версия

3 359 6

В Nissan обмисляли "неутрализирането" на Карлос Гон

  • nissan-
  • renault-
  • карлос гон

Висши мениджъри от ръководството на Nissan са обсъждали необходимостта да бъде осуетена инициативата на Карлос Гон за сливане на Renault и японския производител, твърди Bloomberg. Агенцията се позова на електронни писма отпреди 2 години, с които се е сдобила. Представители на Nissan отричат категорично и заявяват, че цитираната кореспонденция е изфабрикувана.

Според Bloomberg през 2018 г. неназовани високопоставени служители в японската компания са предлагали Гон да бъде неутрализиран, за да се попречи на плановете му. На 19 ноември същата година ръководителят на алианса бе арестуван от токийската прокуратура по обвинения в злоупотреба с доверие, фалшификации на финансови отчети и мошеничество. Скоро след това Гон бе уволнен от всички длъжности.

Бившият глава на Renault-Nissan прекара известно време в затвора, след което бе пуснат под домашен арест. В края на 2019 г. Гон избяга от Япония в родния си Ливан, където се намира и в момента.

Малко след зрелищното си бягство мениджърът даде пресконференция, на която обяви, че е обект на политическо преследване и юридически произвол. Гон продължава да отрича вината си и твърди, че делото срещу него е предизвикано от ръководството на Nissan, в това число и тогавашния генерален директор Хирото Сайкава.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини