16 Юни, 2020 17:10 3 344 6

В Nissan обмисляли "неутрализирането" на Карлос Гон

  • nissan-
  • renault-
  • карлос гон

Висши мениджъри от ръководството на Nissan са обсъждали необходимостта да бъде осуетена инициативата на Карлос Гон за сливане на Renault и японския производител, твърди Bloomberg. Агенцията се позова на електронни писма отпреди 2 години, с които се е сдобила. Представители на Nissan отричат категорично и заявяват, че цитираната кореспонденция е изфабрикувана.

Според Bloomberg през 2018 г. неназовани високопоставени служители в японската компания са предлагали Гон да бъде неутрализиран, за да се попречи на плановете му. На 19 ноември същата година ръководителят на алианса бе арестуван от токийската прокуратура по обвинения в злоупотреба с доверие, фалшификации на финансови отчети и мошеничество. Скоро след това Гон бе уволнен от всички длъжности.

Бившият глава на Renault-Nissan прекара известно време в затвора, след което бе пуснат под домашен арест. В края на 2019 г. Гон избяга от Япония в родния си Ливан, където се намира и в момента.

Малко след зрелищното си бягство мениджърът даде пресконференция, на която обяви, че е обект на политическо преследване и юридически произвол. Гон продължава да отрича вината си и твърди, че делото срещу него е предизвикано от ръководството на Nissan, в това число и тогавашния генерален директор Хирото Сайкава.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    9 7 Отговор
    Тоя е мой човек. Сигурно тика дъстърче.
  • 2 ГоМн

    13 1 Отговор
    Сега развива успешен бизнесь с калифи за музикални инструменти
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    7 3 Отговор
    Да пращат нинджите. К'во се чудят. Изпуснаха мишока да избега в калъф,но поне ще имат едно наум за такива мелези
  • 5 Аз1

    14 1 Отговор
    Защо не изкарахте цялата новина? Изтекоха доста неща снощи, които оневиняват Гон и доказват, че всичко е организирано умишлено за да бъде отстранен

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Аз1":

    И на кой му пука ? гончето си е помислИлО,че е у ливан 😂