Отидете към основна версия

5 961 32

Как се прави колата с най-мощния трицилиндров турбомотор в света (ВИДЕО)

  • toyota-
  • gr yaris-
  • трицилиндров двигател

Японците от Toyota публикуваха видео от поточната линия, на която се сглобява трицилиндровият горещ хечбек GR Yaris, като освен това и леко загатнаха за нови "горещи" модели

Във видеото, което е изцяло посветено на най-мощната трицилиндрова версия на Toyota Yaris, се твърди, че хечбекът трябва да се счита за пълноценен спортен автомобил, включително и защото активни автомобилни състезатели са участвали в неговото развитие (главно от сферата на рали спорта).

Основната идея, която производителят се опитва да предаде на зрителя, обаче е друга. Горещият хеч се прави на специално организирана линия в предприятието на Toyota в японския град Мотомачи. Тази линия е изцяло за нуждите на звеното GR и е конструирана по такъв начин, че делът на ръчния труд върху нея забележимо надвишава сходните показатели на други конвейери.

И Toyota твърди, че са създали този конвейер с оглед на пускането на милиони спортни автомобили, без разлика в качеството им. Съответно може лесно да се предположи, че GR Yaris няма да остане единственият модел, който се сглобява на този конвейер. Много е вероятно японският концерн скоро да представи нов спортен автомобил.

Що се отнася до самия субкомпактен хот хеч, неговите разлики от цивилния модел са не само в трицилиндровия турбо двигател с мощнос 272 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Например такъв Yaris има много по-твърдо тяло. Той е лишен от двете задни врати, а в замяна е придобил 200 допълнителни точки на заваряване.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини