Отидете към основна версия

9 161 19

Намериха един от най-редките италиански суперкари, който от десетилетия гние на открито

  • maserati-
  • merak

Пробегът на намерения рядък суперкар е само 55 000 километра

В Ню Йорк бе намерен изоставен един от най-редките италиански суперкари. Става дума за Maserati Merak SS. Тази кола е стояла под открито небе, без каквито и да е грижи за нея, десетилетия наред.

Суперкарът, покрит с ръжда и изглеждащ в окаяно състояние, наистина е много рядък и е на 55 000 км. Моделът се произвежда през периода от 1972 до 1983 година, като за това време от него са произведени само 1 830 екземпляра.

Навремето суперкарът Maserati Merac е позициониран като по-достъпна и по-малко мощна версия на флагманското купе Bora. Версията SS е оборудвана с трилитров V6 двигател с мощност 190 конски сили.

Максималната му скорост е 240 км/ч. Двигателят обаче е свален от този автомобил и е запазен. Интересен детайл от тази тъжна картинка е, че воланът е от Citroen. Това се обяснява с факта, че френската марка е притежавала Maserati през 70-те години.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини

  • Новата кола на Дейвид Бекъм (ВИДЕО)

    Известният британски футболист Дейвид Бекъм стана един от клиентите на тунинг студиото. Спортистът поръча черно-розов спортен автомобил във цветовете ...
    20.12.2021
    7 060
    8