Отидете към основна версия

12 976 36

BMW призна, че 6er GT въобще не се продава в Европа

  • bmw-
  • 6er gt

BMW 6er Gran Turismo вече не се предлага в Съединените щати и изглежда, че има много добра причина за това. Докато фейслифтовата версия на модела все още се продава в Европа, BMW наскоро призна, че контроверсния дизайн на автомобила не е по вкуса на всеки. Това предаде Motor 1.

В неотдавнашно интервю с Autocar шефът на дизайна на компанията Адриан ван Хойдонк заяви, че 6er GT „е силно привлекателен в определени региони, но не се харесва въобще в други“. И това е съвсем разбираемо - комбинацията между голям хечбек, комби и седан не е нещо, което всеки би искал, особено в Европа и в САЩ.

Според Хойдонк, 6er GT се продава силно в Китай, но клиентите на най-големите пазари на Стария континент, включително Обединеното кралство, Германия и Италия, са много по-заинтересовани от седан или комби вариантите на 5er. Все пак търсенето в Народната република изглежда достатъчно за BMW, за да не пенсионира модела, поне засега.

С фейслифта от май тази година, 6er GT получи няколко визуални подобрения, като най-новата инфотейнмънт система на BMW. Освен това, всички варианти на модела имат 48-волтова меко хибридна система, която според автомобилния производител има 11 конски сили повече, както и подобрява допълнително разхода на гориво. 

Фейслифтът на BMW 6er Gran Turismo вече може да бъде поръчан в повечето европейски страни, като цените в Германия започват от 62 800 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини