Отидете към основна версия

8 404 202

Електромобил на GM се разтопи от прегряване

  • електромобили-
  • gm-
  • chevrolet bolt

Собственичката на Chevrolet Bolt Хаджиме Рохас от американския щат Вирджиния твърди, че на 4 юли 2019-а нейната електрическа кола е започнала да дими. Според разказа ѝ, димът е започнал да се разраства, като тя е нямала никаква представа защо електромобилът е прегрял. Тъй като не е знаела какво да направи, Рохас се обадила на 911. Изпратеният екип не е забелязал видими пламъци, но от горещината Bolt-ът се е разтопил и по-късно щетата е била обявена за тотална от застрахователната компания. Това предаде Motor 1.

Разбира се, след като Рохас е похарчила над 40 000 долара за колата и я е притежавала само 18 месеца, тя се е разстроила от ситуацията. Пристигналите на мястото пожарникари не са споделили причината за инцидента, тъй като най-вероятно не на са могли да я определят. Те обаче са проверили литиево-йонната батерия на Bolt-а.

Объркана от случилото се, Рохас е искала да разбере дали прегряването на този модел електромобили е често срещано явление. По-късно тя е научила, че много други Chevrolet Bolt са били жертви на пожари. Именно заради това, тя се е свързала с GM с искането автоконцернът да разследва случая. От компанията обаче са ѝ отказали, заявявайки, че инцидентът е в ръцете на нейната застрахователна компания. Страхувайки се, че "прегряването" може да се случи на някой друг собственик на Chevrolet Bolt, Рохас се обърнала към местната телевизия. 

„Ако не кажа нищо и по-късно чуя, че това се е случило на някой друг, ще почувствам, че съм имала възможност да кажа нещо, но не съм го направила“, казва Рохас в интервю.

Разбира се, след като новинарският екип се е свързал с GM, компанията е заявила, че ще разследва казуса. Освен това, благодарение на медийната изява, Рохас е успяла да привлече вниманието на Националната администрация за транспорт и безопасност в САЩ, която също ще инспектира детайлно случилото се. 

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини