Отидете към основна версия

12 387 29

Вижте уникалното BMW 3.0 CS (1974) с двигател от M5 на Робърт Дауни Джуниър

  • робърт дауни джуниър-
  • bmw 3.0 cs-
  • speedkore-
  • доработка

Представяме Ви BMW 3.0 CS от 1974-а, модифицирано от SpeedKore за Робърт Дауни Джуниър. Това е първият европейски автомобил, който бива „реставриран“ и модернизиран от американската тунинг компания, а крайният резултат е наистина уникален. Това предаде Top Gear.

Емблематичното BMW е третата кола на „Железния човек“, която той модернизира със съвременни материали благодарение на SpeedKore.

Неговият CS получава изцяло реставриран метален корпус с акценти от въглеродни влакна, докато под капака оригиналният агрегат на автомобила е заменен с редовия 3,5-литров шестцилиндров  „S38“ от BMW M5 (E34). Това означава, че атмосферният двигател на доработеното BMW 3.0 CS (1974) генерира 310 конски сили, като мощността се предава на задните колела чрез четиристепенна автоматична скоростна кутия. Също така, автомобилът е оборудван с амортисьори Bilstein, спирачки Brembo и гуми Pirelli P-zero.

Доработеното BMW 3.0 CS е боядисано в тухлено червено по идея на Робърт Дауни Джуниър, като освен това има титаниево сиви акценти, броня от въглеродни влакна и други фини детайли. Интериорът пък е в цвят кафе.

„Най-страхотната част от работата с Дауни е, че той участва активно в дизайна на автомобила и крайният продукт изцяло отразява неговия уникален стил,“ обяснява вицепрезидентът на SpeedKore Дейв Салваджо.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 29 гласа.

Свързани новини