Last news in Fakti

28 Юни, 2020 10:30 6 760 17

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

  • abt-
  • audi-
  • a6 allroad-
  • quattro-
  • тунинг-
  • доработка

Увеличението в мощността се дължи единствено на блока за управление на двигателя на тунинг компанията

ABT наточи новото Audi A6 Allroad - 1

Наскоро немската компания за доработки ABT имаше доста натоварен график, тъй като модифицира почти всички високопроизводителни модели на Audi - от RS Q3 и RS4 Avant до S8 и SQ8. Сега вниманието на тунинг специалиста е привлечено от най-новата генерация на емблематичното Audi A6 Allroad. Това предаде Motor 1.

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

Audi A6 Allroad е един от най-известните модели на автоконцерна и може би най-емблематичното комби в света. Моделът е на пазара вече повече от 20 години и се предлага със система за задвижване на четирите колела quattro, регулируемо окачване на височината и самоблокиращ се диференциал.

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

Тунинг компанията доработва най-мощните бензинови и дизелови варианти на комбито. Започвайки с 55 TFSI, който е оборудван с 3,0-литров бензинов турбоагрегат V6, ABT надгражда производителността от фабричните 340 к.с до впечатляващите 408 к.с. 20-процентното увеличение в мощността се дължи единствено на блока за управление на двигателя на тунинг компанията. 

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

Преминавайки към дизеловите модели, доработката на най-високопроизводителния 55 TDI с 3,0-литров дизелов турбоагрегат V6 генерира 384 к.с. вместо фабричните 349 к.с. Въртящият момент се увеличава от 700 Нм до 760 Нм, което е доста впечатляващо за практично семейно комби. Моделът 50 TDI също не остава без тунинг пакет. Отново благодарение на блока за управление на двигателя на ABT агрегатът получава допълнителни 44 к.с. и 50 Нм въртящ момент, достигайки максимална мощност от 330 к.с. и 670 Нм максимален въртящ момент.

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

Всички тези модификации могат да бъдат оборудвани със системата ABT Sound Control, която ще им осигури още по-спортен звук.

ABT наточи новото Audi A6 Allroad

В допълнение към подобренията по двигателите, ABT предлага на своите клиенти два комплекта от джанти - FR с размер 20 или 21 инча, или 20-инчови GR. Има и малки ъпгрейди в интериора, включително нов старт/стоп бутон и ръкохватка на предавателния лост, изработена от въглеродни влакна. 
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    8 12 Отговор
    Жалко, че е от манипулаторите от ФВ. Просто лъжци.
  • 2 Със сигурност

    6 18 Отговор
    след "подобрението" дизеловия мотор отделя повече вредни емисии с което тази тунинг фирма дава лош пример на фона на усилията на всички производители да ги намаляват.
  • 3 Кирил

    14 23 Отговор
    Алуди са троши като играчка от джъмбо, на колко мъже парите им взе.....
  • 4 Христо

    12 5 Отговор
    Резултатите от тунинга на абт бледнее пред българския тунинг изпълнен от Ганьо с кабела...
  • 5 Komapak

    12 3 Отговор
    Пипнали софтуера и с гордост го нарекоха тунинг. Важното е незначителна дейност да се назовава с гръмки и впечатляващи имена. Реалността обаче е друга. Мен лично германският ентъртеймънт не ме впечатлява главно поради факта, че знам кой основно работи по фабриките им...
  • 6 волен сидеров

    6 6 Отговор
    ГРОЗНА Е ТОЗИ ПЪТ
  • 7 Притежател

    10 1 Отговор
    За тази незнам, но старата а6 ица беше изкючително здрав автомобил.
    Говоря за ц6 3.0 тди.
  • 8 БАЙ ГАНЬО

    5 2 Отговор
    БАЙ ГАНЬО от всичко разбира, всичко знае, всичко може, няма по-Убаво от неговото. Караме голфове по пестин' леа', ама иначе аудито не става, трошка било, то тва не било добро, тва не било тунинг. Абе нашето си е най-добре, германците нищо не разбират и затова никога няма да ни стигнат ""нивото""!
  • 9 Оня с коня

    4 10 Отговор
    Чупливите Аудита нищо ново не могат да измислят освен да се трошат все повече много са назд от БМВ.Язък само че са немска марка срам и позор направо.Като жълтурските коли ги имам.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Притежател

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Оня с коня":

    Това някакъв виц ли е? Колко модела на Ауди си карал?

    Коментиран от #12

  • 11 Steks

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Оня с коня":

    По принцип те знам че не си много в час но въпреки това ще ти споделя и на теб имам много познати и приятели които карат БМВ всъщност повечето са с такива е60 след покупка миналата година за 21 000лв седмица по късно основен ремонт на двигателя 5000лв ! Друг с ф10 закупена пак миналата година за около 30 000/35 000 харчи масло литър на под 1000км ! Тези с 36-ците да ги споменавам ли въобще ? Всеки ден са завряли глави под капаците им 7ца от тези по старите даже не знам Е какво е абе от най грозните (то хубава 7ца има ли) на нея не знам харча на мало колко и е ама зад нея бели облаци колкото искаш и яко смрад на изгоряло масло таа толкова за здравината на БМВ

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Оня с коня

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Притежател":

    Доста но не искам и да ги карам баце мани ги тия трошливи Аудита не ме кефят нещо
  • 13 Оня с коня

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Steks":

    Верно ли бе баце ти сериозен ли си хаха такъв виц не съм чувал досега?
  • 14 Оня с коня

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Steks":

    То си личи само ти колко разбираш от автомобили щом пишеш такива глупости товя е велика марка баце БМВ не некой от японските легени дета мешат маслата с антифриза

    Коментиран от #15

  • 15 Деба

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Оня с коня":

    To си личи и ти колко огранично мислене имаш, щом смяташ, че няма по-добро от BMW. Не оспорвам факта, че е една от добрите марки, но в последно време и те взеха да правят коли, които като минат през някоя друга дупка и отиват в сервиза!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Оня с коня

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Деба":

    Да може зависи от дупката хахах но Аудито са много по зян 100пъти бих каза.
  • 17 Притежател

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Деба":

    Няма смисъл- той освен бмв друго незнае, убежденията са излишни.