Отидете към основна версия

9 876 44

Дизайнер на Lada критикува огромните "бъбреци" на BMW

  • ваз-
  • bmw-
  • lada-
  • владимир ярцев

Бившият дизайнер на АвтоВАЗ Владимир Ярцев, разработил външността на Lada 110, подложи на унищожителна критика гигантските радиаторни решетки на най-новите BMW-та. Подобна идея му хрумнала още преди 15 години, но сега намирал тази стилистика за неудачна.

Ярцев публикува на страницата си във Facebook рисунки с различни варианти за оформление на предницата на BMW 3er E 90, създадени през 2005 г. На две от тях се виждат огромни "бъбреци".

"Преди 15 години ме хвана срам от идеята да хипертрофирам решетката на BMW. Сега ме е срам за дизайнерите на BMW, че са прибегнали към подобно решение", коментира Ярцев.

Разтеглената вертикално решетка се появява още през 30-те години на миналия век в класически модели като BMW 328. Почти столетие по-късно баварската марка реши да се възкреси дизайнерския мотив.

Въпреки полюсните реакции на феновете дизайнерите на BMW неведнъж са заявявали, че не смятат да се отказват от избраната стилистика. Ръководителят на проекта X7 Петер Енрих смята, че екипът му е "поел по правилен път", а клиентите "възприемат положително" външността на автомобила.

Според шеф-дизайнера на марката Адриан ван Хайдонк уголемяващите се размери на радиаторната решетка са част от еволюцията на BMW. Той отбелязва, че големите бъбреци ще се появят и в останалите модели на марката, а бурните реакции на публиката са ѝ необходими.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини