Отидете към основна версия

7 039 124

След две години Volkswagen ще продава само електромобили

  • volkswagen-
  • фолксваген-
  • електромобили-
  • норвегия

Този план важи за Норвегия, но поетапно ще се прилага и на останалите пазари

Още през следващата година германският производител ще увеличи дела на електрифицираните автомобили в общите продажби в Норвегия до 90%. До 2023 г., според прогнозите на Volkswagen, компанията ще може напълно да изостави автомобилите с двигатели с вътрешно горене на норвежкия пазар.

Местният вносител на Volkswagen в Норвегия обяви интересна прогноза: през следващата година изцяло електрическите модели ще представляват 90% от продажбите на марката в Норвегия, а до 2023 г. тази цифра ще нарасне до сто процента.

През септември Volkswagen продаде рекордните 61.5% от новите електрически автомобили в страната. Статистиката е на Ройтерс. Като напомняне, Норвегия планира да стане първата страна, която напълно изоставя традиционните автомобили. по план това трябва да се случи до 2025 година.

За този преход местните власти правят много. Така например, батерийните автомобили тук са освободени от данъци, които се плащат от собствениците на автомобили с бензинови и дизелови двигатели.

А относно марката VW, то новият ID.3 стана най-продаваният електрически автомобил в Норвегия през септември. Той успя да изпревари Tesla Model 3 и Polestar 2. И това въпреки факта, че дебютира едва миналия месец. В същото време VW обещава, че през новата година норвежците ще получат по-богата гама електрически автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.

Свързани новини