Отидете към основна версия

5 779 25

Първата Honda "Автомобил на годината" в Германия

  • honda-
  • e-
  • електромобил-
  • coty-
  • германия-
  • кола на годината

Honda „е“, първият електромобил, който марката пусна на европейския пазар, спечели званието „Автомобил на годината 2021“ в Германия. С това той стана първият модел от японска марка, завоювал престижния приз в Германия.

Автомобилът спечели и наградата в категория ‘New Energy’. Това е само малка част от почетните звания, присъдени на Honda „e“ от самото лансиране на модела през пролетта на 2020 г., сред които и наградата за дизайн Red Dot.

Германският автомобил на годината традиционно бива избиран от жури, съставено от водещи автомобилни журналисти в страната. След поредица от тестове и статии, те оценяват новите модели според техните практичност, пътно поведение, пазарна стойност и иновации.

Излъчват се избраниците в категориите „компактни“, „премиум (висок клас)“, „луксозни“, „нови енергии“ и „високоскоростни“, а след това се определя и големият победител.

“Това, че Honda „e“ е първият японски модел, станал Автомобил на годината в Германия, е голямо признание и ние сме изключително горди да получим тази награда“, сподели Кацухиза Окуда, главен оперативен директор и президент на Honda Motor Europe.

“Отзивите на клиентите и медиите за Honda „e“ бяха изключително позитивни още при първото му официално представяне. Моделът е съвършеният пример за продукт с уникален дизайн, съвременни технологии и усъвършенствана интелигентна свързаност. Изключително сме благодарни за тази награда.”


Ще припомним, че Honda „e“ дебютира по-рано тази година и е ключов за японската марка модел и нейния ангажимент за 100-процентова електрическа гама на европейския пазар до 2022 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини