Отидете към основна версия

2 905 9

Volkswagen се оттегля от спорта

  • volkswagen-
  • автомобилен спорт

Германската компания прекратява всички заводски програми за автомобилен спорт

Volkswagen обяви решението си да се оттегли от автомобилния спорт и да прекрати всички фабрични програми за автомобилен спорт. В изявление на автомобилния производител се казва, че този ход е "част от реорганизацията на бизнеса".

Към днешна дата спортното подразделение на Volkswagen Motorsport GmbH включва 169 души, като всички те ще бъдат прехвърлени "в по-широката мрежа на Volkswagen AG". Volkswagen отбеляза още, че доставката на резервни части за рали колите Polo GTI R5 и Golf GTI TCR е „осигурена в дългосрочен план“.

Главният директор за развитие на марката Франк Уелч заяви, че опитът на служителите, включително опитът, придобит от изцяло електрическия проект на прототипа ID.R, ще помогне на производителя да представи на пазара нови ефективни модели от семейството ID.

Ръководството на концерна благодари на екипа на Volkswagen Motorsport GmbH за многобройни победи, титли и рекорди по целия свят. По-специално, говорим за постиженията на Себастиен Ожие, който спечели четири шампионски титли зад волана на Polo между 2013 и 2016 г.

Сред големите успехи на марката са още трите победи на Volkswagen Touareg в рали-маратона Дакар, както и за прототипите на ID.R на Пайкс Пийк и Гудууд. Ден преди публикуването на съобщението на Volkswagen за оттеглянето си от Формула Е в края на сезон 2020-2021, обявиха и от Audi.

Вместо това марката Audi ще участва в легендарния Дакар и също така ще продължи да работи върху прототип от класа LMDh, с който планира да се върне към състезанията за издръжливост.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини