Last news in Fakti

2 Декември, 2020 10:48 2 896 9

Volkswagen се оттегля от спорта

  • volkswagen-
  • автомобилен спорт

Германската компания прекратява всички заводски програми за автомобилен спорт

Volkswagen се оттегля от спорта - 1

Volkswagen обяви решението си да се оттегли от автомобилния спорт и да прекрати всички фабрични програми за автомобилен спорт. В изявление на автомобилния производител се казва, че този ход е "част от реорганизацията на бизнеса".

Към днешна дата спортното подразделение на Volkswagen Motorsport GmbH включва 169 души, като всички те ще бъдат прехвърлени "в по-широката мрежа на Volkswagen AG". Volkswagen отбеляза още, че доставката на резервни части за рали колите Polo GTI R5 и Golf GTI TCR е „осигурена в дългосрочен план“.

Главният директор за развитие на марката Франк Уелч заяви, че опитът на служителите, включително опитът, придобит от изцяло електрическия проект на прототипа ID.R, ще помогне на производителя да представи на пазара нови ефективни модели от семейството ID.

Ръководството на концерна благодари на екипа на Volkswagen Motorsport GmbH за многобройни победи, титли и рекорди по целия свят. По-специално, говорим за постиженията на Себастиен Ожие, който спечели четири шампионски титли зад волана на Polo между 2013 и 2016 г.

Сред големите успехи на марката са още трите победи на Volkswagen Touareg в рали-маратона Дакар, както и за прототипите на ID.R на Пайкс Пийк и Гудууд. Ден преди публикуването на съобщението на Volkswagen за оттеглянето си от Формула Е в края на сезон 2020-2021, обявиха и от Audi.

Вместо това марката Audi ще участва в легендарния Дакар и също така ще продължи да работи върху прототип от класа LMDh, с който планира да се върне към състезанията за издръжливост.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    31 4 Отговор
    След като се оттегли от спорта най добре ще е да се насочи в земеделието.
  • 2 Пурко

    15 6 Отговор
    Време беше! Това е началото на края за тази марка! Ще я продадат скоро на китайците с който работят съвместно от години. Дълговете им са прекалено големи и няма да се справят особено сега с тази ковид криза!

    Коментиран от #7

  • 3 сектант

    5 5 Отговор
    ако искам евтиния ще си взема сеат или шкода а ако искам по-хубаво ще си взема ауди - ваг е нещо по средата, което е някакво никакво- консервативнно подобие на премиум - като изключим новия тоуарег
  • 4 Хо хо хо

    5 2 Отговор
    Довиждане!
  • 5 VW ID.R

    6 4 Отговор
    Само една създадена от човешка ръка машина в цялата история на планетата Земя се е качила на Pikes Peak за под 8 минути! Само една кола в историята е финиширала в Goodwood за време под 40 секунди! По-бързо и от F1! Тази кола е НА ТОК - ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ ФОЛКСГАГЕН ID. R

    НАААААА!

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 6 Довиждане.!.

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "VW ID.R":

    Бла бла бла...
  • 7 Komapak

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Сериозно ли мислиш, че някой може да си купи компания с приблизително 160 млрд дългове?Около два пъти над пазарната им капитализация.
  • 8 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "VW ID.R":

    Всички рекорди се подобряват и то изглежда много скоро , само че има една неприятна подробност , спорта струва пари и то много , пари които ВАГ вече няма , дълговете му са вече над 200 милиарда , два пъти повече от цената му на борсата , което между другото е и основната причина тя да пада непрекъснато ! Така че преведено с прости думи тая новина е "пари нема , действайте" !
  • 9 Дфен

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "VW ID.R":

    Ти сериозно ли гаранция има измама като вредните емисии.