Отидете към основна версия

13 054 50

Duster за офроуд с 400 к.с.

  • dacia-
  • duster-
  • офроуд-
  • тунинг

Проектът на модифицирания кросоувър беше представен от немски тунери

Специалисти от немското тунинг студио Prior Design представиха проект на екстремна офроуд Dacia Duster. Комплектът Duster 4x4 Offroad Widebody ще бъде наличен през следващата година.

Техническите усъвършенствания на Duster 4x4 Offroad Widebody включват подсилено окачване, както и увеличен с два сантиметра пътен просвет. За преодоляване на още по-трудни офроуд условия Duster е обут със специални гуми BFGoodrich All Terrain T/A.

Екстремният кросоувър е оборудван и с мощна предна броня, допълнителни прагове и арки на колелата, както и защити на задните светлини. В допълнение, в предната част на офроуд Duster-а, тунерите поставят допълнителни LED ленти, а в салона има т.нар. ролкейдж. На покрива е монтиран експедиционен багажник за транспортиране на основни неща за пътуване.

Инженерите не разкриват характеристиките на бъдещата "офроуд резачка". Известно е, че експертите планират да оборудват екстремния кросоувър с двигател, чиято мощност ще бъде 400 конски сили. Дали обаче това ще е нов агрегат или тунинг специалистите ще постигнат такъв показател, като модифицират съществуващите двигатели, остава загадка.

Кога проектът Duster 4x4 Offroad Widebody ще бъде изпълнен изцяло също не е известно, но външните компоненти за настройка, показани на скиците, ще се появят на европейския пазар през 2021 година.

В средата на ноември специалистите от германското студио Prior Design представиха проекта на "асфалтова" Dacia Duster, която получи екстремно широка каросерия. Такъв комплект струва повече от самия кросоувър.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.

Свързани новини