Отидете към основна версия

15 591 26

Милиардер си поръча най-ексклузивната суперкола на Aston Martin

  • aston matrin-
  • victor

Суперавтомобилът е построен в един-единствен екземпляр

Новият Aston Martin Victor е заснет в Белгия, а любопитното е, че тази кола е наистина уникална. Нека започнем с факта, че е базирана на ексклузивната суперкола Aston Martin One-77. По непотвърдени данни, цената ѝ е 5 млн щатски долара.

Всички панели на каросерията обаче са нови, а дизайнът е вдъхновен от ретроавтомобилите и по-конкретно този е в духа на прочутия Aston Martin V8 Vantage от 1977 година. Нов аеродинамичен пакет обаче е увеличил значително притискащата сила.

Интериорът също е променен, като са използвани не само кожа и алуминий, но и въглерод и титан. Има виртуален кокпит и волан като на състезателна кола. В допълнение, не кой да е, а специалистите от Cosworth са работили по двигателя от One-77.

След тяхната намеса мощността на 7.3-литровия V12 двигател е нараснала от 760 на 836 к.с., а максималният въртящ момент - от 750 до 820 Нм. Вместо роботизирана трансмисия, е инсталирана шестстепенна механична скоростна кутия. Колата е направена по поръчка на много богат човек, който не е известен до момента и е в един-единствен екземпляр.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини

  • Не всяка суперскъпа кола е инвестиция

    Добре известен факт е, че ултраскъпите и луксозни автомобили, с течение на времето, повишават цената си. Такива автомобили се разглеждат от мнозина, к ...
    27.09.2022
    3 461
    4